Tőkés: Există suspiciuni de corupție asupra unor candidați ai UDMR
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tokes
tokes

Fostul episcop reformat de pe lângă Piatra Craiului, Tőkés László, afirmă, într-un comunicat remis redacției, că asupra candidaturilor lui  Szabó Ödön, Biró Rozália şi Ambrus Ferenc la alegerile parlamentare planează suspiciuni de corupție, fapt ce reprezintă o greșeală a UDMR în desemnarea acestor candidați.

"Fostul episcop reformat de pe lângă Piatra Craiului, Tőkés László, a aflat cu stupoare, că, în şedinţa de desemnare a candidaţilor la alegerile parlamentare, UDMR Bihor a luat decizia ca "Ambrus Ferenc, consilier episcopal, să candideze în colegiul uninominal 9 din Centrul Oradiei, sprijinit de UDMR", se arată în comunicatul fostul episcop.

La şedinţa menţionată, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor "a comparat campania cu un meci de hochei, la care se foloseşte echipament de protecţie" – poate fi citit în ultimul număr al publicaţiei Biharország. În aprecierea eurodeputatului nostru ardelean, pentru apărarea maghiarimii noastre din Ardeal este, într-adevăr, nevoie de "echipament de protecţie", dar în confruntarea cu candidaţii la Parlament asupra cărora planează suspiciuni de corupţie, aşa cum sunt Szabó Ödön şi Biró Rozália, responsabili în cazul scandalului privind construirea Centrului Ady în Oradea, nu în satul natal al poetului. La fel sus-numitul Ambrus Ferenc care, în calitate de director al Reform SRL, înfiinţată la începutul anilor '90 împreună cu Bábolna SA, a cauzat serioase prejudicii financiare şi morale mai multor congregaţii din cadrul Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului.

Este binecunoscut că Uniunea Europeană combate ferm corupţia. Acesta e unul din motivele principale pentru care a fost respinsă aderarea României la spaţiul Schengen.

Potrivit preşedintelui Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania a venit vremea ca şi UDMR să ancheteze suspiciunile de corupţie care dăunează maghiarimii din Ardeal şi să nu permită ca măcar umbra corupţiei electorale să ne atingă comunitatea", conchide comunicatul lui Tőkés László.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel