Tochitură de vară a la Cezar Osiceanu. Îți lasă gura apă și e simplu de făcut!
Ce spuneți de o tochitură de vară a la Cezar Osiceanu?
”A venit vara! Teoretic măcar... deși afară ziua plouă ca la tropice, soarele apare când și când arzând puternic, iar noaptea, când sunt 15 grade Celsius, dăm drumul la centrală în fața unui castron de cireșe!
Așa că trebuie să pregătim ceva bun, frumos și sățios, deci să purcedem la treabă!
Ingrediente pentru tochitura de vară de Cezar Osiceanu:
- 2 cartofi albi fierți cuburi potrivit de mari
- 3-4 ciuperci mari și frumoase
- 3-4 roșii cherry tăiate felii
- o bucată de friptură din antricot de porc făcută la cuptor
- 3-4 linguri de tzatziki proaspăt făcut
- 2 ouă
- paratha și pătrunjel, plus mirodeniile de rigoare
Călim ușor pălăriile ciupercilor împreună cu cuburile de cartofi fierți. Amestecăm, cu friptura de porc la cuptor, carnea, însă o tăiem usor pe lung și turnăm un pic de vin alb parfumat si demisec peste, cât să se creeze un pic de sos împreună cu curry, piper și busuiocul presărat deasupra. Luăm feliuțele grațioase de roșii și le punem pe marginea farfuriei, iar in mijloc, conținutul tigăii noastre pregătit mai sus.
Adăugăm deasupra tzatziki-ul. Așezăm deasupra tuturor cele două ouă cu gălbenușul și moale, preparate la tigaie. Adăugăm ceva verdeață și tochitura noastră e gata! Cu sau fără mămăligă la o adică!”, a explicat pilotul Cezar Osiceanu.
Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă delicioasă cu pui. Ingredientul care dă gustul
Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă delicioasă cu pui.
Avem nevoie de:
10 copane de pui
O căpățână de usturoi proaspăt tăiat feliuțe
200 grame de măsline de tot felul
2-3 jumătăți de gogoșar murat taiate fâșii pe lung
5-6 morcovi bonomi tăiați fâșii subțiri pe lung
7-8 roșioare mici
Un pahar de vin alb sau rosé cât mai parfumat
2 ardei bulgărești mai putin iuți taiati rondele
Mirodenii (capere, piper, curry, boia dulce)
Mult mărar proaspăt tocat.
Mod de preparare
Călim ușor copanele de pui și apoi turnăm apa peste ele lăsându-le să fiarbă. Separat călim, într-o tigaie, morcovii. Peste turnăm usturoiul și ardeiul tăiate rondele.
În oala cu copane adăugăm conținutul tigăii, adăugăm vinul, maslinele, fâșiile de gogoșar, roșioarele și le lăsăm circa 10 minute la foc potrivit. La final adăugăm mirodeniile și mai lăsăm încă 5-7 minute oala pe foc. Când servim punem mult mărar tocat proaspăt.
Poftă bună!
Altă propunere: Ciuperci cu pulpe de pui. Ingredientele secrete care dau gustul
Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă delicioasă: ciuperci cu pulpe de pui.
Ingrediente:
Ciuperci cu pălărie de domnie mare și bogată
2 legături de ceapă verde și 2 de usturoi verde tăiate rondele
1 căpățână de usturoi
Pulpe de pui dezosate și fără piele pe care le facem rapid la cuptor
Cașcaval afumat tăiat felii
Brânză de burduf feliată
Cartofi albi și dulci pentru fiert, tăiați în două
Mirodenii: cimbru, piper negru, boia dulce
Vin alb și parfumat ca o boare de flori de primăvară.
Călim ușor pălăriile de ciuperci. Călim ușor ceapa și usturoiul verde, aruncând printre ele și cățeii de usturoi. Așezăm în vasul de Jena jumătățile de cartofi. Peste ele punem aleatoriu feliile de cașcaval afumat și cele de brânză de burduf ținând cont că primele, după încălzirea la cuptor, se vor topi mai lent, iar celelalte mai repede. Aromele lor se vor împleti ușor într-un duet grațios și cald cu ocazia încălzirii de dinaintea servirii.
Așezăm cu grijă, deasupra fiecărei jumătăți de cartof, peste care se lăfăie câte o felie fie de cașcaval, fie de brânza de burduf, câte o pulpă de pui proaspăt scoasă din cuptor și le fixăm pe rând cu câte o scobitoare de lemn. Pe capătul rămas liber așezăm pălăriile ciupercilor. Presărăm, printre pălăriile ciupercilor, ceapa și usturoiul călite deja și turnăm ușor vinul alb și parfumat. Peste punem mirodeniile ce vor produce și un gust, și un miros deosebit. După ce se răcesc, le punem la frigider bine acoperite. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News