Tocăniță picantă cu ”carne” deghizată în fruct. Rețetă simplă
Vrei o tocăniță picantă cu ”carne” deghizată în fruct? Îți prezentăm o rețetă care te va ajuta să gătești simplu și sănătos.
Vorbim despre un fruct exotic, intrat recent pe piața românească: jackfruit, originar din Asia. Având un conținut echilibrat de proteine, jackfruit-ul este un aliment bogat în nutrienți și vitamine, a cărui consistență – odată gătit – duce cu gândul la carne. Spre deosebire de alte fructe, îl poți consuma necopt, copt, crud sau gătit, în diferite combinații care să aducă bucurie papilelor tale.
Tocăniță picantă cu jackfruit - ingrediente:
1 lingură de ulei vegetal
1 ceapă roșie tocată mărunt
1 linguriță de scorțișoară
1 linguriță de semințe de chimen
2 lingurițe de paprika
2 lingurițe de sos Tabasco (picant)
1 lingură de oțet mere
4 linguri sos barbecue
1 conservă de 200g cu roșii cuburi
2 conserve a câte 400g de Jackfruit bio Jacky F. în apă sărată
Mod de preparare:
Încălzește uleiul într-o tigaie și călește ceapa până când se înmoaie. Adaugă scorțișoara, chimenul și boiaua de ardei, apoi gătește-le împreună încă 2-3 minute. Toarnă sosul Tabasco, oțetul și sosul de barbecue și amestecă bine înainte să adaugi roșiile, bucățile de jackfruit și 200 ml apă.
Acoperă tigaia și lasă amestecul să fiarbă, amestecând la fiecare 5-10 minute, pentru a ajuta la desfacerea în fâșii a bucăților de jackfruit. După aceea, ia capacul și lasă compoziția la clocot încă 10 minute.
Ia o furculiță și verifică dacă toate fructele sunt desfăcute în fâșii. Dacă tocănița nu este destul de închegată, adaugă încă o lingură de sos barbecue.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News