Tobă a dezvăluit ce obiectiv prioritar are în mandatul de la MAI
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a declarat marţi, la ceremonia de învestire, că un obiectiv prioritar al mandatului său este creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

'Ştiu foarte bine care sunt aşteptările colegilor mei şi ale cetăţenilor faţă de MAI - seriozitate, integritate şi profesionalism. Acestea sunt principalele repere pe care le am în vedere la conducerea Ministerului. Un obiectiv prioritar al mandatului meu este creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului, iar aici am în vedere toate componentele care alcătuiesc mediul de securitate internă - siguranţa pe stradă, în spaţiile publice, şcoli, protejarea cetăţenilor în raport cu infracţionalitatea sau în faţa riscurilor asimetrice, dar şi pregătirea pentru un răspuns cât mai eficient în situaţii de urgenţă', a afirmat Tobă.

Potrivit acestuia, 2016 se anunţă un an deosebit de important pentru procesul democratic din România, iar misiunea MAI este de a sprijini Autoritatea Electorală Permanentă şi Biroul Electoral Central în organizarea alegerilor, pentru a asigura echidistanţa şi legalitatea procesului electoral.

'Voi avea în vedere şi provocările din plan european, inclusiv raportat la fenomenul migraţionist şi la mecanismele de securitate a cetăţenilor europeni sau ale sistemului comun de azil. Prevenirea şi combaterea terorismului necesită o abordare proactivă şi un efort comun din partea tuturor agenţiilor de aplicare a legii atât naţionale, cât şi internaţionale. În calitate de ministru al Afacerilor Interne voi continua excelenta colaborare cu instituţiile din domeniul securităţii naţionale, dar şi cu instituţiile de aplicare a legii din UE şi Statele Unite ale Americii', a arătat Tobă.

[citeste si]

El a subliniat că funcţia de ministru al Afacerilor Interne implică o mare responsabilitate, pe care şi-o asumă cu toată convingerea.

'Este o mare onoare pentru mine să predau mandatul de ministru al Afacerilor Interne, deţinut pentru o foarte scurtă perioadă, unui profesionist care a parcurs treaptă cu treaptă toate etapele în evoluţia profesională. Preluaţi acest mandat într-un moment crucial pentru Europa şi România. Aşteptările cetăţeanului sunt foarte mari privind siguranţa în şcoli, instituţii publice, cu privire la capacitatea de intervenţie în situaţii dramatice, cum, din păcate, a fost tragicul eveniment recent din clubul Colectiv. Aşteptările sunt foarte mari. Am deplină încredere în personalul MAI, în profesionalismul instituţiilor subordonate. Cunoscându-vă pe dumneavoastră, domnule ministru, sunt absolut convins că seriozitatea, înţelepciunea şi profesionalismul pe care îl cunosc vă vor ajuta să luaţi cele mai bine cumpănite decizii', i-a spus Sorin Cîmpeanu, până de curând premier interimar, lui Tobă cu prilejul ceremoniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel