Data publicării:

Toată Ucraina, sub avertismente de raid aerian: Blocuri și clădiri industriale, printre țintele Kremlinului

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Rusia a lansat luni dimineața, la începutul orelor de vârf, un atac masiv împotriva mai multor facilități rezidențiale și industriale, rănind mai multe persoane, au declarat oficialii ucraineni, potrivit Reuters.

Toată Ucraina se afla sub avertismente de raid aerian începând cu ora 6 dimineața, ora locală, Forțele Aeriene ucrainene declarând că țara se afla sub amenințarea mai multor valuri de rachete de croazieră și, în unele regiuni, a rachetelor balistice.

"Dușmanul atacă vicios orașele pașnice", a declarat Oleksandr Vilkul, primarul orașului sudic ucrainean Kryvyi Rih, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Vilkul a spus că informații complete despre amploarea pagubelor vor fi făcute public după încheierea atacului rusesc.

Țintele atacului și amploarea completă a loviturilor nu erau imediat clare. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Moscovei.

Anatoliy Kurtiev, secretarul consiliului orașului Zaporizhzhia din sud-est, a spus pe Telegram că un atac cu rachete asupra orașului a rezultat în mai mulți răniți, dar nu a oferit detalii suplimentare.

FOTO: Imagine din Harkov

Cel puțin o femeie a fost rănită într-un atac asupra celui de-al doilea cel mai mare oraș al Ucrainei, Harkov, a spus primarul Ihor Terekhov pe aplicația de mesagerie Telegram. El a menționat că au fost lovite facilități industriale, rezultând un incendiu.

Cinci explozii au fost auzite în orașul Zaporojie, a declarat guvernatorul regional Yuriy Malashko, iar cel puțin două persoane au fost rănite.

"Rachetele au lovit zone rezidențiale", a spus Malaskho pe Telegram.

Oficialii militari din alte orașe ale Ucrainei, inclusiv Dnipropetrovsk și Khmelnytskyi, au declarat, de asemenea, că orașele lor erau sub un "atac masiv cu rachete" din partea Rusiei.

La aproape doi ani de la războiul pe care Rusia l-a început cu o invazie la scară largă a Ucrainei, ambele părți s-au orientat către creșterea loviturilor aeriene asupra teritoriilor fiecăruia, având dificultăți în a obține câștiguri semnificative de-a lungul liniilor frontului.

Rusia a lansat unele dintre cele mai mari atacuri asupra Kievului, precum și asupra celui de-al doilea cel mai mare oraș al Ucrainei, Harkov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel