"Toată lumea vorbește despre alegeri. Vorba lui Creangă: N-ar fi rău să fie bine uneori!" Dan Negru, mesaj pentru românii din Paris
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video
captură video
Omul de televiziune îi sfătuiește pe români ca, înainte de a face o alegere, să „arunce un ochi” și prin alte țări.

Dan Negru atrage atenția asupra importanței alegerilor care urmează să aibă loc în acest an. Cunoscutul prezentator de la Kanal D a transmis un mesaj din Paris, Franța, referindu-se la deciziile luate de primarul capitalei franceze și la cultura democratică a țării. Mai exact, spune că referendumurile și alte reglementări se fac și, după caz, intră în vigoare doar în urma votului exprimat de locuitori.

„Toată lumea vorbește despre alegeri, despre alianțe, toată lumea vorbește despre viitorii primari, n-ar fi rău ca din când în când să tragem cu ochiul și pe la alții.

Oamenii ăștia de aici au o primăriță (n.r. Anne Hidalgo) care are vreo 64 de ani și care îi cheamă pe parizieni din când în când la referendumuri.

Ultimul referendum pe care l-a făcut a fost legat de mașinile astea mari, de JEEP-uri, de SUV-uri. Dacă vrei să parchezi o mașină din asta în centrul Parisului, te costă 18 euro/oră. Dacă vrei s-o parchezi într-un cartier de la marginea Parisului te costă 12 euro/oră.

Mașinile astea mari au alte costuri de parcare.

Tot primărița asta a făcut un referendum legat de trotinetele electrice de închiriat. Nu le prea vezi pe aici. La referendum, peste 80% dintre parizieni au votat împotriva trotinetelor electrice de închiriat în Paris, așa că nu găsești să închiriezi trotinete electrice.

N-ar fi rău din când în când să tragem cu ochiul și pe la alții. Vorba lui Creangă: „N-ar fi rău să fie bine uneori,” a transmis prezentatorul TV în postarea sa de pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel