Data publicării:
Mirosul îmbietor al toamnei. Cea mai bună mâncare de gutui. Vezi rețeta
Numite și "merele de aur", gutuile se numără printre fructele minune ale toamnei. Vezi cum poți face cea mai bună mâncare de gutui.
Mâncarea de gutui poate fi servită simplă, fiind considerată de mulți un desert perfect, dar poate fi și garnitură pentru fripturi sau alte preparare din carne. Combinația de gusturi va fi una ce cu siguranță va desfăta papilele gustative, scrie unica.ro.
Ingrediente: 5 gutui, 5 linguri de zahăr, 2 linguri amidon alimentar, 50 ml ulei, scorţişoară,1/2 litru de apă, un praf de sare.
Cum se prepară:
Spălați gutuile până când dispare tot puful de pe coajă. Ulterior scoateți sâmburii și tăiați fructele felii. Zahărul se caramelizează pe foc mic, iar mai apoi se adaugă peste gutuile. Apoi, adăugați scorțișoara și apa. După ce a fiert câteva minute luați cratița de pe foc. Într-un alt vas încălziți uleiul și adăugați amidonul. După un minut, puneți deasupra compoziția cu gutuile și sarea. Lăsați să fiarbă totul 10 minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News