Data publicării:

Toader: Parlamentarii aleşi sub sigla ARD nu pot să constituie un grup independent

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
mircea-toader
mircea-toader

Parlamentarii intraţi în noul Legislativ sub sigla ARD vor putea participa la şedinţele grupului PDL şi vor face o politică comună, a declarat, miercuri, liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, menționând că aceştia nu pot să-şi constituie un grup independent.

"Deocamdată, din punct de vedere juridic, parlamentarii intraţi pe ARD pot să participe la şedinţele grupului nostru, că nu cred că pot să constituie un grup independent şi vom face o politică comună", a precizat Mircea Toader.

Deputatul democrat-liberal a adăugat că, pe viitor, se va vedea încercarea de a coagula toate forţele de dreapta sub orice formă. În urma alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie, în Camera Deputaților au intrat de la Forța Civică, Cristian Constantin Roman, Dănuţ Culeţu, Dan Cristian Popescu, iar de la PNȚC, Ion Mihăilă. În Senat, celelalte formațiuni din ARD sunt reprezentate de Mihai Răzvan Ungureanu de la Forța Civică și Valeriu Todiraşcu, de la PNŢCD.

Mircea Toader a declarat miercuri că actuala conducere a PDL nu ar trebui să demisioneze, decât în condiția în care ar există posibilitatea unei moțiuni care să le aducă un scor mult mai bun, susținând totodată că trebuie să existe o organizare la nivelul fiecărui județ.

Întrebat care sunt motivele care au dus la înregistrarea unui scor atât de mic la alegerile parlamentare, Toader a răspuns: ,,Foarte simplu, votul politic. Cred că iluzia de vot uninominal trebuie să rămână o simplă iluzie, nu a contat niciodată persoana, a contat numai votul politic, ăsta este și motivul pntru care indiferent de poziția liderului și de contracandidat a contat votul politic”, a spus deputatul PDL.

De asemenea, întrebat în continuare dacă liderii PDL nu au nicio vină pentru scorul alegerilor, Toader nu a dorit să dea un răspuns ferm, afirmând că această chestiune va fi discutată în forurile partidului. Cât despre demisia conducerii PDL, după eșecul înregistrat duminică. deputatul PDL nu se declară adeptul unei astfel de acțiuni decât motivat: ,,Nu, după părerea mea nu, trebuie stabilit cu totul altfel. Ne așteaptă o perioadă de patru ani de opoziție după părerea mea, motiv pentru care trebuie să ne organizăm la nivelul fiecărui județ în parte, pe target-urile finale pe 2016 și intermediare europarlamentare și prezidențiale, iar schimbarea conducerii nu trebuie făcută decât în condiția în care există o posibilitate a unei moțiuni care să ne ducă categoric spre un scor mult mai bun”, a punctat deputatul PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel