Data publicării:
TO DO LIST pentru noul Guvern. Roman (PNL): Ciucă, un om determinat și cu putere să facă acest lucru
Vicepreședintele PNL Florin Roman a vorbit, joi, la DC News TV, despre propunerea partidului pentru funcția de premier: Nicolae Ciucă.
În cadrul emisiunii "Ce se întâmplă?" de la DC News TV, moderată de Răzvan Dumitrescu, vicepreședintele PNL Florin Roman a fost întrebat dacă, ținând cont de cele întâmplate și de situația actuală, cu noua propunere a partidului pentru funcția de premier, "nu începe să semene a regim de mână-forță toată povestea asta?"
Biroul Politic Naţional al PNL a decis în unanimitate, joi dimineață, ca Nicolae Ciucă să fie propus ca prim-ministru la consultările de la Cotroceni.
Vicepreședintele PNL Florin Roman a răspuns negativ și a explicat că, în opinia sa, "situația pandemică, situația politică și situația economică presupun un TO DO LIST foarte bine organizat, convenit și negociat cu toate forțele politice responsabile și un om determinat și cu putere să facă acest lucru."
Roman (PNL) a amintit că "povestea asta a mai existat în spațiul public după momentul desemnării domnului Ciucă în funcția de premier interimar, ca urmare a demisiei premierului de atunci, Ludovic Orban."
"Ulterior am și aflat că acele atacuri au venit din partea apropiaților domnilor Orban, colegi de-ai noștri au alimentat aceste scenarii.", a dezvăluit liberalul.
"Domnul Ciucă este un general în rezervă al Armatei Române, este un om cu foarte multă experiență, a fost consilier prezidențial în Administrația prezidențială, ministru al Apărării Naționale... Eu n-am auzit încă persoane publice care să aibă reproșuri majore la adresa domnului Ciucă.", a mai spus Florin Roman la DC News TV.
Cine este Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă s-a născut la data de 7 februarie 1967, în localitatea Pleniţa, judeţul Dolj. A absolvit Liceul Militar "Tudor Vladimirescu" din Craiova, în 1985, şi Şcoala Militară de Ofiţeri Activi "Nicolae Bălcescu" de la Sibiu, în 1988. În 1990 a urmat Cursul de perfecţionare de comandanţi companii cercetare, la Făgăraş. A urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea Arme Întrunite, în perioada 1993-1995, potrivit datelor publicate de Agerpres care citează date publice din cadrul MApN.
În 2000, a urmat cursul PSO (operaţii în sprijinul păcii), Centrul PfP, Bucureşti, şi cursul de limbă engleză, Academia Forţelor Terestre, Sibiu, iar în 2001, a participat la cursul JOINT şi operaţii multinaţionale, Centrul PfP, Bucureşti. În anul 2003 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe militare, cu lucrarea "Dimensiunea angajării Armatei României în operaţii întrunite multinaţionale", UNAP, Bucureşti, iar în anul 2004 a urmat Cursul de relaţii civili militari în Europa de Est şi Asia Centrală, Hulburt Field, Florida - SUA. (Citește mai mult AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News