TM2023: Weekend special la MNArT, marcat de închiderea expoziţiei 'Victor Brauner: Invenţii şi magie'
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Cea mai importantă retrospectivă a artistului Victor Brauner organizată în Europa de Est se va închide duminică, la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara (MNArT), cu un program special care include un tur ghidat de însăşi curatoarea expoziţiei "Victor Brauner: Invenţii şi magie", Camille Morando.

Organizatorii au pregătit un program special pentru ultimul weekend în care expoziţia poate fi vizitată în Muzeul Naţional de Artă din Timişoara, astfel că sâmbătă şi duminică vor fi organizate tururi ghidate gratuite între orele 14.00-16.00. Ultimul tur ghidat va avea loc duminică la ora 18.00 şi va fi condus de curatoarea expoziţiei, Camille Morando, anunţă MNArT.

Circa 100 de lucrări (picturi, desene, sculpturi, ilustraţii de carte şi documente) compun expoziţia retrospectivă dedicată artistului suprarealist român, originar din Piatra Neamţ. Dintre acestea, 40 de lucrări sunt oferite cu titlu de împrumut special din partea Centre Pompidou din Paris, alături de lucrări din colecţiile muzeelor Saint-Etienne Metropole (MAMC+), Musee Cantini Marseilles şi ale altor muzee din România sau din colecţii private şi din străinătate.

Expoziţia poate fi vizitată între orele 13.00 - 21.00, tururile ghidate fiind gratuite şi cu înscriere în prealabil.

La vernisajul evenimentului, din 17 februarie, Camille Morando a declarat, pentru AGERPRES, că pentru publicul din România este o şansă de a veni la Timişoara să vadă această expoziţie unică a unui artist care îşi merită un loc în istoria culturii române.

Citește continuarea pe: https://www.spectacola.ro/tm2023-weekend-special-la-mnart-marcat-de-inchiderea-expozitiei-victor-brauner-inventii-si-magie_29498.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel