Data publicării:

Titus Corlățean: Mesajul ”moldovenist”, strategia de destabilizare și de generare de tensiuni

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Politica
WhatsApp

Titus Corlățean, senator PSD, a făcut un apel pentru cei care merg la vot pentru alegerile din Republica Moldova.

Citește și: Maia Sandu, ovaționată de presa franceză: Preşedinta care a pus Moldova pe hartă

Senatorul PSD Titus Corlățean a lansat un apel pentru cetățenii moldoveni care sunt cheamați la urne la acest final de săptămână, când au loc atât alegerile prezidențiale, cât și un referendum care ar putea da direcția europeană a țării conduse de Maia Sandu. 

”Revin la deplasarea mea de la Chișinău cu o postare care prezintă o imagine de pe zidul unui imobil din oraș. Și nu este singura de acest fel. Imaginea reprezintă Moldova, cu un contur care încorporează și zona de Est a României, însoțită de sloganul Asta e Moldova mea. Mesajul aparține lui Ilan Șor, un cunoscut om de faceri, omul rușilor, condamnat penal în Republica Moldova și refugiat, unde altundeva, la mama Rusie.

Omul a finanțat în toți acești ani (cu bani furati si cu banii rușilor) mișcările de stradă sau de altă natură de destabilizare a Guvernului Republicii Moldova și a orientării sale pro-europene, a cumpărat cu bani mulți sărăcia multor cetățeni moldoveni și a cumpărat cu sume impresionante, în avans, voturile multor cetățeni, înainte de alegerile prezidențiale și respectiv referendumul pentru integrarea europeană programate la 20 octombrie în Republica Moldova.

Este unul din exemplele clare de interferentă a autorităților Federației Ruse, prin intermediul celor care slujesc intereselor ruse împotriva Republicii Moldova, așa cum este cazul condamnatului penal Șor.

Mesajul moldovenist, cu inducerea ideii de revendicare teritorială, pentru că românii ne-au luat Moldova noastră, face parte din strategia de destabilizare și de generare de tensiuni promovată de oamenii Moscovei în Republica Moldova și împotriva României.

Semnalez acest lucru public, pentru a știi mai clar, la nivelul decidenților români, despre ce vorbim. Și pentru a face un apel public la cetățenii moldoveni care trăiesc, muncesc sau studiază în România, să meargă la vot pe 20 octombrie și să voteze pentru viitorul european al Republicii Moldova, alături de România și pentru a respinge virusurile toxice ale urmașilor lui Stalin. Și, ne/vă place sau nu vă place (pentru mine nu e o mare pasiune...), să votați actualul Președinte, Maia Sandu, pentru un nou mandat, pentru că ceilalți candidați fie sunt marionetele rușilor, fie nu reprezintă o alegere fezabilă în contextul dat”, a scris Titus Corlățean pe Facebook, ca descriere la poza Moldovei menționate în postare.

Mai mult decât atât, senatorul afirmă că ”posibil să îmi atrag comentariile trolilor cu accent rus sau criticilor Maiei Sandu”, dar îi anunță pe aceștia că ”nu există alternativă, dacă vrem ca Republica Moldova și identitatea sa românească și europeană să nu fie deturnate (din nou)”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel