TITULARIZARE 2024: Se afișează rezultatele
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Se afișează primele rezultate ale examenului de titularizare.

Primele rezultate la proba scrisă a examenului de titularizare vor fi afișate marți, la sediile Inspectoratelor școlare și pe site-ul dedicat.

Candidații nemulțumiți de rezultate pot depune contestații la sediile Inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice la adresele comunicate public de fiecare Inspectorat școlar pe 23 iulie, după afișarea rezultatelor, respectiv pe 24 iulie, până la ora 12,00.

Rezultatele finale se afișează pe 31 iulie.

Proba scrisă a avut loc miercurea trecută, în 114 centre de concurs din 41 de județe și municipiul București.

Rata de participare la examenul de titularizare, mai mare cu peste 3% față de 2023

Potrivit Ministerului Educației, rata de participare la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar a fost 86,48%, mai mare cu peste 3% față de anul trecut.

La proba scrisă au fost prezenți 31.237 de candidați din totalul celor 35.971 cu drept de participare. Dintre cei prezenți, 5.557 au provenit din promoția de absolvenți 2024. Au absentat 4.734 de candidați.

Potrivit sursei citate, 2.669 de candidați dintre cei prezenți s-au retras în condițiile prevăzute de metodologie - 2.509 din motive personale și 160 din motive medicale.

Un număr de 49 de candidați au fost eliminați din examen. Dintre aceștia, 11 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă și nu vor fi repartizați/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul școlar 2024 - 2025. Nu au fost anulate lucrări în centrele de concurs.

Cele 28.519 lucrări trimise spre centrele de profil au fost evaluate prin intermediul platformei digitalizate.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de Inspectoratele școlare în perioada 1 - 6 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel