Ingrediente
12 pișcoturi
250 g căpșune
250 g mascarpone
100 ml smântână pentru frișcă
7 linguri zahăr
esență de vanilie
Mod de preparare
Curăță 200 gr de căpșune și pune-le pe foc într-o crăticioară, cu trei linguri de zahăr și o lingură de apă. Amestecă periodic, până când dau în clocot. Mai lasă-le trei minute și închide focul, apoi lasă sosul să se răcească. Fierbe un sirop din 150 ml apă și două linguri de zahăr și lasă-l să se răcească.
Bate smântâna pentru frișcă cu cele două linguri de zahăr rămase, mascarpone și esență de vanilie.
Însiropează fiecare pișcot în compoziție, pune câte trei în fiecare pahar și toarnă sos de căpșune deasupra. Peste, pune un strat de cremă și ornează paharele cu căpșune.
Lasă desertul la rece pentru două ore înainte de a-l servi, notează retetepractice.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Încă un accident grav în Vinerea Mare. A intervenit elicopterul SMURD
- Cum să treci corect pe „sub masă” - Sfântul Epitaf, în Vinerea Mare. Preotul Nicolae Crângașu: Așa se face