Data actualizării:
Data publicării:

Tiramisu cremos fără ouă, gata în 15 minute. Uimește-ți oaspeții cu un desert surprinzător

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Tiramisu cremos fără ouă, gata în 15 minute. Uimește-ți oaspeții cu un desert surprinzător. Sursa - Pexels
Tiramisu cremos fără ouă, gata în 15 minute. Uimește-ți oaspeții cu un desert surprinzător. Sursa - Pexels

Când vine vorba de deserturi rapide și ușoare, tiramisu este întotdeauna o opțiune. Este proaspăt, delicios și iubit de toată lumea.  

Rețeta tradițională se bazează pe un strat de pișcoturi, înmuiați în cafea, și un strat de cremă delicioasă din mascarpone, ouă și zahăr.

Pentru un desert mai ușor de tiramisu ai putea încerca varianta fără ouă și cu 20 grame de zahăr. Un adevărat răsfăț, care vă va mulțumi.  

Omletă ușoară, rapidă și delicioasă: ai nevoie de două ingrediente la care nu te-ai gândit vreodată

Există și rețete originale, care transformă tradiționalul desert cu linguriță într-un desert neașteptat de bun. Acesta este cazul rețetei de astăzi. Foarte rapid și cremos, acest tiramisu fără ouă și nu reflectă rețeta originală, ci amintește de gustul, textura și aroma ei.

Porumb fiert, conservat în borcane: o gustare plină de vitamine ți-e poftă de ceva dulce, în timpul iernii

 

Iată ce ai nevoie pentru acest tiramisu delicat. Ingrediente:

 

200 grame de biscuiți uscați de cacao;

100 grame de biscuiți uscați clasici;

80 grame unt;

10 grame de gelatină;

200 grame smântână lichidă pentru deserturi;

500 grame de mascarpone;

Nutella după gust;

100 grame zahăr pudră;

100 ml cafea rece îndulcită;

cacao amară pentru decorare.

 

Metoda de preparare

 

Pregătiți cafeaua și lăsați-o să se răcească.  Apoi, faceți baza. Cu ajutorul unui mixer, tocați biscuiții cu cacao și puneți-i într-un bol. Se adaugă untul topit și se amestecă pentru a obține un amestec uniform.

Ștrudel cu dovlecei: o umplutură, gustoasă și cremoasă, învelită într-un foietaj crocant

Luați o tavă de tort cu balamale și tapetați-o cu hârtie de copt, înmuiată în apă stoarsă. Se pune amestecul de biscuiți și se nivelează. Apoi, se dă la frigider timp de 10 minute. Între timp, înmuiați gelatina în apă rece.

Apoi, bateți smântâna până se întărește (lăsați puțin deoparte). Într-un alt bol se toarnă mascarpone, zahărul pudră și se amestecă. Adăugăm și smântână bătură, amestecând ușor, cu  mișcări de jos în sus.

Stoarceți gelatina din apă și amestecați-o cu puțină smântână lichidă încălzită și o adăugăm în crema de mascarpone.

Lichior bestial de ciocolată, ideal pentru a însoți deserturile la finalul cinei. Rețeta, pas cu pas

În acest moment, scoateți baza de biscuiți din frigider. Se toarnă jumătate din cremă și se nivelează cu o lingură. Adaugă pe ici pe colo câțiva linguri de Nutella. Apoi, scufundați biscuiții uscați în cafea și puneți-i pe cremă. Adăugați cealaltă parte de cremă. Nivelați și decorați cu Nutella. Tiramisu este gata. Se lasă la răcit la frigider și, înainte de servire, se presară cu un strat de cacao amăruie.

 

BONUS. Chec cu lămâie, super moale și savuros: fără ulei, unt și zahăr

 

Deserturile ușoare pot fi la fel de bune ca și deserturile tradiționale. Tocmai din acest motiv, mai jos găsiți rețeta unui chec ușor cu lămâie. Acest desert va fi moale și îmbietor și nu veți folosi nici măcar o picătură de ulei. 

 

Pentru a pregăti această rețetă trebuie să aveți următoarele ingrediente:

1 plic praf de copt,

150 de grame de făină,

2 ouă,

80 de grame de ștevia,

150 de grame de iaurt alb cu conținut scăzut de grăsimi,

coajă de lămâie rasă.

 

Modul de preparare 

 

Ouăle se pun într-un castron și se bat cu un mixer electric până devin spumoase. Apoi adăugați ștevia și reluați acțiunea. Integrați apoi iaurtul și coaja de lămâie rasă.

Burgeri ușori de vinete: sunt mai gustoși și mai buni decât cei cu carne

Praful de copt se combină cu făină și se transferă în compoziția de ouă și iaurt. Se recomandă să amestecați bine aluatul, pentru a evita formarea de cocoloașe.

Când aluatul este  omogen, transferați-l într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Coaceți checul în cuptorul încins, timp de 20 sau 25 de minute, la o temperatura de 180 de grade. Folosiți tehnica scobitorii pentru a verifica dacă checul este gata.

Checul copt se transferă  pe o farfurie și se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel