Data publicării:

Tinerii născuți după 2009 nu vor mai avea voie să fumeze. Încă o țară schimbă legea

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Această țară plănuiește interzicerea fumatului pentru tinerii născuți după 2009, pe fondul numărului alarmant al celor care mor anual din cauza țigărilor.

Tinerii născuți după 2009 nu vor mai avea voie să fumeze. Pe modelul din Noua Zeelandă, premierul britanic vrea să scape tinerii de acest viciu, potrivit The Guardian. Astfel, Rishi Sunak, prim-ministrul britanic, ia în considerare posibilitatea de a crește, anual, cu un an, vârsta legală la care se pot cumpăra țigările. Dacă acest plan este implementat până în 2026, adolescenții cu vârsta de 15 ani și cei care vin după aceștia nu vor putea să achiziționeze niciodată produse din tutun.

Prim-ministrul ia în considerare adoptarea unor măsuri asemănătoare cu cele implementate în Noua Zeelandă în decembrie anul trecut. Aceste măsuri implică o creștere progresivă a vârstei legale pentru achiziționarea produselor din tutun, astfel încât, în cele din urmă, tutunul să nu mai poată fi cumpărat de către persoanele născute după 1 ianuarie 2009.

În timpul mandatului fostului prim-ministru Jacinda Ardern, Noua Zeelandă a implementat mai multe legi pentru a diminua conținutul de nicotină din produsele din tutun și a stipulat că aceste produse pot fi comercializate exclusiv în magazine specializate în tutun, renunțând la vânzarea lor în magazinele de proximitate și supermarketuri.

Partidul Laburist, aflat în opoziție, a indicat anterior că examinează posibilitatea de a interzice vânzarea de țigări pentru tinerii sub o anumită vârstă, urmând modelul adoptat în Noua Zeelandă. Wes Streeting a menționat în ianuarie că își dorește să evalueze dacă există un interes pentru schimbare în această direcție în țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel