Tinerii, de stânga sau de dreapta? Discuția care răstoarnă tot! Tânăr din diaspora: Schimbare radicală
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto dcnews/ imagine cu rol ilustrativ
foto dcnews/ imagine cu rol ilustrativ
Teodor Vîjîianu, un tânăr român plecat în Marea Britanie la studii, venit în România pentru un stagiu la cabinetul europarlamentarului Victor Negrescu, a explicat, într-un interviu pentru DC NEWS ce orientare politică au tinerii din România, comparativ cu cei din Europa de Vest. 

"Tinerii sunt de dreapta, în general, nu asociezi tinerii cu social-democraţia. Deşi în Occident este exact pe dos!", a spus Val Vâlcu, în dialogul cu Teodor Vîjîianu. 

"Din experienţa mea, din discuţiile pe care le-am avut, foarte mulţi tineri cred că sunt de dreapta, dar realizează că sunt de fapt de stânga. Din cauza turbulenţelor politice din România şi dorinţa de o schimbare mai radicală, mi se pare că tinerii se detaşează de partidele clasice din România. Dar dacă se vorbeşte despre acest subiect cu ei, valorile social-democratice sunt valori pe care şi tinerii din România le împărtăşesc. Vorbim aici de egalitate, de sprijinul pentru bătrâni, de o taxare progresistă. Dar din cauza turbulenţelor politice există o disociere între tineri şi aceste valori şi poate chiar între tineri şi PSD, din păcate", a declarat Teodor Vîjîianu.

Cum au votat tinerii la parlamentare

"Eu cred că tinerii nu reprezintă un grup omogen, nu votează unitar. Contează regiunea şi personalitatea candidaţilor. La aceste alegeri, am văzut o creştere a votului alocat de către tineri pentru PSD, comparativ cu alegerile europarlamentare. În 2016, spre exemplu, PSD a fost pe primul loc la ceea ce înseamnă voturile primite din rândul tinerilor. Iată, au fost şi sunt în continuare tineri interesaţi de valorile noastre. PSD trebuie să discute mai mult despre aceste valori cu tinerii, care au foarte mari aşteptări de la noi, în sensul în care trebuie să gândim politici concrete pentru ei şi să îi implicăm. De altfel, PSD are cei mai mulţi tineri aleşi locali, cei mai mulţi tineri parlamentari. Este important acest lucru", a completat Victor Negrescu, europarlamentar PSD. 

”Am numărat inclusiv la alegerile locale. Avem primarul din Galați, un primar tânăr, a câștigat în rândul tinerilor. Avem și primarul din Brăila, avem oameni care fac lucruri extraordinare și care sunt votați inclusiv pentru valoarea lor și pentru valorile pe care PSD le exprimă.”, a mai spus Victor Negrescu. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel