Țincu, AVERTISMENT. "Devine PERICULOASĂ". De ce nu pot sta românii LINIȘTIȚI? "O RUPTURĂ"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Medicul primar ATI Radu Țincu a vorbit despre noul record al cazurilor de infectare cu COVID-19, în România. Iată care sunt riscurile la care ne supunem din cauza nerespectării regulilor și de ce nu pot românii să stea potoliți. 

"Este evident că o creștere în continuare a numărului de cazuri va trebui să declanșeze un răspuns din partea autorităților. Până atunci, pot să vă spun că, la nivel european, situația României este intens monitorizată, până să se introducă anumite restricții pe plan național, foarte multe țări, cel mai probabil în perioada următoare, ne vor restricționa libera circulație în spațiul comunitar. Fie că vom discuta de obligativitatea carantinării de 14 zile atunci când vom ajunge în țările europene, fie interzicerea completă a accesului cetățenilor români.

Populația trebuie să vadă faptul că această creștere a numărului de cazuri este reală și, din păcate, vedem că există corelația între numărul total de pacienți diagnosticați și cei care vor avea nevoie de Terapie Intensivă. Cu cât numărul acestora va crește, și procentul celor din Terapie Intensivă va fi mai mare, iar presiunea pe serviciile de ATI va fi continuă", a declarat Radu Țincu, în direct la B1 TV.

Situația din România devine periculoasă

Acesta susține că secțiile de Terapie Intensivă nu vor putea fi golite în perioada următoare, dacă numărul de cazuri va continua să crească, pentru că sunt și alți pacienți, non-COVID care au nevoie de Terapie Intensivă.

"Nu putem goli pur și simplu secțiile. Din această perspectivă mi se pare că evoluția pandemiei în România devine periculoasă", a completat el.

De ce nu pot sta românii liniștiți?

În contextul în care românii refuză să respecte până și regulile de bun simț impuse de la declanșarea pandemiei, acesta fiind și motivul pentru care numărul de cazuri este în continuă creștere, Radu Țincu a răspuns ferm:

"Pentru că, din păcate, o mare parte din populație nu mai crede în existența pandemiei de coronavirus. Nu mai crede prin faptul că au fost alimentați de toate teoriile conspiraționiste, de acele fake-news-uri care au circulat în spațiul public. Pe de altă parte, conflictele acestea ale clasei politice sau cele dintre instituțiile statului nu au făcut nimic altceva decât să crească gradul de dezorientare a populației.

Văzând cum discută autoritățile și văzând comportamentul social, am senzația că este o ruptură între partea guvernamentală, care evită tot felul de informări și populația care pur si simplu nu vrea să mai răspundă la aceste recomandări", a încheiat medicul Radu Țincu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel