Timișoara va construi un centru modular permanent ATI cu 22 de paturi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Dominic Fritz
Sursă foto: Facebook Dominic Fritz
Spitalul Județean Timișoara intenționează să creeze 22 de paturi ATI într-o secție modulară.

Potrivit Agerpres, instituția spitalicească dorește să facă un centru modular permanent cu 22 de paturi ATI, în vecinătatea clădirii actuale, consilierii locali votând în acest sens, marţi, acordarea gratuită a terenului necesar de 4.500 mp. Noul centru modular presupune o investiţie de 3.000.000 de euro, din fonduri nerambursabile. Terenul municipalităţii, care valorează 3.800.000 de lei, este dat în administrarea spitalului cu titlu gratuit, pentru cinci ani.

"Pe terenul care se află în vecinătatea Casei Austria, Spitalul Judeţean Timişoara doreşte să construiască din fonduri nerambursabile un spital modular ATI cu 22 de paturi, a cărui valoare se ridică la 3.000.000 de euro. În această perioadă, în care întreaga comunitate timişoreană este greu încercată de criza sanitară cauzată de COVID, primăria a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a veni în sprijinul autorităţilor sanitare. De la proiectul Oxigen, la acest teren, vom pune umărul pentru ca timişorenii şi timişenii să beneficieze de cele mai bune tratamente posibile, până când vom învinge această pandemie", a declarat, marţi seara, primarul Dominic Fritz.

Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi. Potrivit managerului Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, se aşteaptă decizia finală în privinţa finanţării, de la Ministerul Fondurilor Europene.

Dr. Virgil Musta de la Timișoara a anunțat la DC NEWS că presiunea pe sistemul sanitar a scăzut

„S-a scăpat de presiunea din spitale, ceea ce înseamnă că sunt reale datele legate de rata de infectare. De exemplu, la Spitalul Victor Babeș din Timișoara toate secțiile au locuri libere și începem să concepem deschiderea spitalului pentru celelalte specializări. În primul rând, clinica de Pneumoftiziologie va reintra în rolul ei normal. Clinica de boli infecțioase va rămâne cu o secție COVID-19 și celelalte secții vor fi deschise pentru pacienții non-COVID-19", a declarat Virigil Musta, în exclusivitate pentru DC NEWS.

VEZI ȘI: România, în scenariul VERDE. Virgil Musta, vestea ZILEI despre începutul sfârșitului COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel