Timea Bacsinszky s-a retras din tenis. A fost abuzată de tatăl ei, născut în România
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Timea Bacsinszky
Facebook Timea Bacsinszky
Timea Bacsinszky, jucătoare de tenis din Elveţia, fost număr 9 WTA, a anunţat că se retrage din tenis. Aceasta nu a mai jucat niciun meci oficial din 2019. 

”Nu mi-am imaginat niciodată că voi reuși atâtea lucruri frumoase cu ajutorul tău, să experimentez atâtea emoții, să învăț atât de mult, în special despre mine. Ai fost cea mai frumoasă școală a vieții și nu pot să-ți mulțumesc îndeajuns. 18 ani superbi în care m-am dedicat în totalitate ție.

Acum este timpul să întorc pagina, să scriu unele noi, care sper să fie la fel de intense. Îți mulțumesc pentru clipele grele, pentru zâmbete, lacrimi, îndoieli, dar în special pentru lecțiile pe care mi le-ai transmis”, a fost mesajul Timeei Bacsinszky, postat pe rețelele sociale.

Iată mai jos mesajul. 

Elveţianca, abuzată de tatăl ei, născut în România 

Cariera de 18 ani a sportivei din Elveția a început cu o dramă. Timea Bacsinszky a fost forțată să joace tenis de tatăl său, Igor, omul care a și antrenat-o până la 15 ani, fapt descris de jucătoare drept ”o privare de libertate, ca la închisoare”. Timpul a trecut, iar Timea a trecut peste greutățile din copilărie și a devenit una dintre sportivele de top din circuitul WTA.

"Mă gândeam să sun la liniile telefonice pentru copiii abuzaţi. Nu puteam să ies nici măcar în oraş, deoarece tatăl meu era foarte sever. Ştiu că sună dur, dar mă ţinea practic într-o cuşcă. În închisoare! Nu vreau să mă plâng, spun aceste lucruri doar pentru a le deschide ochii celorlalţi. Nu am avut o copilărie uşoară. Îmi aduc aminte că erau linii telefonice pentru copiii abuzaţi şi mă gândeam să sun. Dar îmi era frică, tatăl meu putea vedea pe factura telefonică şi atunci aş fi avut probleme”, declara Timea Bacsinszky, în urmă cu câțiva ani, conform Digisport.ro.

Igor Bacsinszky a fost campion de juniori al României, dar a fugit din țară și s-a stabilit în Ungaria în anul 1978. În 1981, Igor Bacsinszky s-a căsătorit cu unguroaica Suzanne și împreună s-au mutat definitiv în Elveția, acolo unde în 1989 avea să vină pe lume Timea.

VEZI ŞI Mihaela Buzărnescu merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo, anunţă Dinamo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel