Timbrul de mediu înlocuit. Daniel Constantin: În zonele aglomerate din oraș
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Autorităţile publice locale vor fi cele care ar putea decide dacă vor introduce sau nu anumite taxe de mediu în zonele aglomerate. Măsura ar putea fi introdusă numai după inventarierea tuturor autoturismelor din punct de vedere al normelor de poluare, a declarat, luni, ministrul Mediului, Daniel Constantin. 

"În ceea ce priveşte celebra taxă de timbru, pe care noi am avut-o, pentru că vă interesează pe mulţi dintre cei care urmăriţi norma de poluare în fiecare oraş, avem o reţea naţională de monitorizare a calităţii aerului pe care o vom moderniza în acest an şi care este un instrument util, care ne stă la dispoziţie. Partea de poluare, de maşini uzate, pe care le avem în momentul de faţă, reprezintă cu adevărat o problemă. Decizia politică pe care am luat-o la nivelul coaliţiei este de a face în perioada următoare legislaţia necesară, astfel încât după inventarierea tuturor autoturismelor, din punct de vedere al normelor de poluare, autorităţile publice locale să aibă la dispoziţie legislaţia şi să hotărască dacă vor să introducă sau nu anumite taxe în zonele care sunt aglomerate", a spus Constantin, prezent la şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România. 

Acesta a precizat că există o directivă europeană încă din 2008, Directiva 50, transpusă în legislaţia românească prin Legea 104/2011, care recomandă tuturor oraşelor să delimiteze zonele de emisii scăzute, chiar dacă nu sunt penalităţi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel