Data publicării:

Tim Cook, directorul general al Apple, mai bogat cu 41 de milioane de dolari. A vândut 511.000 de acțiuni

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Tim Cook, directorul general al Apple a efectuat cea mai mare vânzare de acțiuni din ultimii doi ani.

Tim Cook Vânzarea a câștigat 41 de milioane de dolari, după impozite, acțiunile producătorului de iPhone-uri fiind în scădere, scrie Agerpres, citând Bloomberg. Directorul general al Apple a vândut un total de 511.000 de acțiuni. Cu toate acestea, el deține în continuare aproximativ 3,28 milioane de titluri în compania cu sediul în Cupertino, California, unde lucrează de mai bine de două decenii.

Această vânzare vine după ce remunerația lui Tim Cook pentru anul în curs a suferit o reducere cu aproximativ 40%, până la suma de 49 de milioane de dolari. Ca parte a modificării compensației sale, procentul de acțiuni acordate în funcție de performanțele Apple va crește la 75% pentru acest an, față de 50% în trecut.

Nu doar Tim Cook a vândut acțiuni, ci și alți directori ai Apple, inclusiv vicepreședintele Deirdre O'Brien și Katherine Adams. Fiecare a vândut acțiuni în valoare de 11,3 milioane de dolari. Ultima vânzare semnificativă de acțiuni făcută de Tim Cook a avut loc în august 2021, când a obținut peste 750 de milioane de dolari, după ce a condus Apple timp de un deceniu.

În luna iulie, acțiunile Apple au atins un nivel record și au scăzut ulterior cu mai mult de 12%, din cauza vânzărilor de acțiuni ale companiilor de tehnologie și a perspectivei de vânzări mai slabe de iPhone-uri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel