Tichetele de creșă se majorează! Câți bani primesc în plus părinții, din aprilie
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Valoarea tichetelor de creșă crește, începând din aprilie, potrivit unui proiect de ordin pus în dezbatere publică de ministerul Muncii.

Valoarea tichetelor de creșă crește cu 30 de lei. Astfel, tichetele ar valora 600 de lei pe lună din aprilie, potrivit unui ordin pus în dezbatere publică de ministerul Muncii.

Tichetele de creșă se acordă angajaților (n. red, stat sau privat) care nu beneficiază de concediul și de indemnizația acordate pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, potrivit legii nr. 165/2018.

Valoarea unui tichet de creșă este în prezent de 570 de lei, conform Ordinului nr. 2.062/2022.

Art. 1. – Pentru semestrul I al anului 2023, începând cu luna aprilie 2023, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018 cu modificările ulterioare, este de 600 lei.

Art. 2. – Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2023, respectiv august 2023 și septembrie 2023.

Tichetele creșă sunt bilete de valoare care se acordă, lunar, angajaților care nu beneficiază de concediul și de indemnizația acordate pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, potrivit edupedu.ro.

Tichetele sunt acordate angajaților din sistemul privat și de stat. 

Tichetele de creșă pot fi folosite numai pentru achitarea taxelor la creșa unde este înscris copilul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel