Ți-e teamă de război? Bea ceaiul ăsta! Îți ia anxietatea
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Ceaiurile din plante au fost folosite de secole pentru beneficiile lor asupra sănătății. Unii oameni susțin că anumite ceaiuri din plante au proprietăți care pot ajuta la reducerea simptomelor de stres, anxietate și alte probleme de sănătate mintală.

Ceaiurile din plante au fost folosite de secole pentru beneficiile lor asupra sănătății. Unii oameni susțin că anumite ceaiuri din plante au proprietăți care pot ajuta la reducerea simptomelor de stres, anxietate și alte probleme de sănătate mintală, conform healthline.com.


Beneficiile ceaiului


Unele ceaiuri din plante pot ajuta la eliminarea stresului și anxietății ocazionale, în timp ce altele pot fi utilizate mai bine ca terapie complementară de rutină pentru o afecțiune de bază.

Alte beneficii potențiale ale consumului diferitelor ceaiuri din plante pot include:

îmbunătățirea stărilor de somn și insomnie
calmarea durerilor de stomac și a problemelor digestive
ameliorarea crampelor menstruale
îmbunătățirea nivelului tensiunii arteriale

Mentă

Unele cercetări sugerează că aroma poate reduce sentimentele de frustrare, anxietate și oboseală.

Cercetări separate au descoperit că inhalarea parfumului uleiului de mentă poate ajuta la calmarea anxietății la persoanele care au fost spitalizate pentru atac de cord sau naștere.

Ceaiul de mentă este util pentru combaterea sentimentelor care induc stres, cum ar fi anxietatea. Ceaiul de mentă poate fi de asemenea util dacă te simți obosit.

Muşeţel

Ceaiul de mușețel este printre cele mai cunoscute ceaiuri pentru calmarea stresului.

Un studiu din 2016 a descoperit că utilizarea pe termen lung a extractului de mușețel a redus semnificativ simptomele moderate până la severe ale tulburării de anxietate generalizată.

Alături de proprietățile relaxante și sedative ale mușețelului, poate fi folosit și pentru a ajuta la stomac deranjat, precum și pentru a calma durerea și inflamația.

Lavandă

Lavanda este cunoscută pe scară largă pentru efectele sale de stabilizare a stării de spirit și sedative. Dar știați că ar putea fi la fel de eficient ca unele medicamente în ameliorarea anxietății?

Levănțica poate fi benefică pentru reducerea anxietății și pentru a ajuta la vindecarea afecțiunilor de îngrijire a pielii, cum ar fi acneea și arsurile, precum și durerile din corp.

Valeriană 

Rădăcina de valeriană este folosită în mod obișnuit ca remediu pe bază de plante pentru insomnie și alte tulburări de somn. Poate ajuta la ameliorarea insomniei legate de anxietate.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este bogat în L-teanină, un aminoacid care ar putea reduce anxietatea.

De asemenea, se știe că ceaiul verde ajută la îmbunătățirea concentrării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel