Data publicării:

Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă, și-a cumpărat în secret un castel într-o zonă mirifică din Franța / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, a cumpărat un castel într-o zonă rurală din Franța.

Situat în satul francez Gargilesse-Dampierre – clasat printre cele mai frumoase locuri din Franța – de-a lungul râului Creuse, Castelul Gargilesse a fost construit de conții de Gargilesse în secolul al VIII-lea, conform Politico.

Breton a cumpărat clădirea de la un pictor local, Annick Thévenin, care aciziționase castelul în 1998 pentru a-l folosi ca galerie de artă. Breton nu plănuiește să locuiască acolo, a spus echipa sa, ci intenționează să-l păstreze ca spațiu cultural.

Potrivit cotidianului local Le Berry Républicain, comisarul francez a efectuat discret achiziția în urmă cu câteva luni, pentru o sumă secretă.

„Continui să gestionez castelul, să primesc publicul, să găzduiesc expoziții, aceasta este dorința domnului Breton”, a spus Thévenin pentru presa locală.

Contactat de Politico, Cabinetul lui Breton a confirmat că într-adevăr a cumpărat castelul, dar a refuzat să ofere alte comentarii, spunând că este o chestiune personală.

Primarul Gargilesse-Dampierre, Martine Sabroux-Idoux, cât și fostul proprietar, Annick Thévenin, au refuzat să dea informații suplimentare.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel