Data publicării:
THERME București, regulament draconic! Cum poți ajunge să dai 400 de lei
THERME București, cel mai mare centru din Europa de wellness şi relaxare bazat pe ape termale, s-a deschis la București, însă are un regulament de ordine interioară draconic.
Therme Bucureşti, un centru de wellness, relaxare şi entertainment bazat pe ape termale a fost deschis, joi, la Baloteşti, lângă Bucureşti, după o investiţie de peste 50 milioane euro. Iniţiatorii proiectului estimează că centrul va avea între 800.000 şi 1 milion de vizitatori pe an.
Thereme București fost dezvoltat pe un teren de 250.000 mp şi are o suprafaţă totală de peste 30.000 mp. Centrul va fi deschis 12 luni pe an şi va putea avea peste 4.000 de clienţi simultan.
Apa termală de la Therme Bucureşti este extrasă de la o adâncime de peste 3.100 de metri. Investiţia are peste 800.000 de plante, din care 25 de specii de palmieri aduşi din Florida (SUA), Malaezia şi Thailanda. Temperatura apei din piscine este de 33 °C, iar cea a aerului între 29 şi 30 °C.
Așadar, There București arată extrem de bine, însă are o mare problemă: Regulamentul.
Potrivit danaionescu.ro, care susține că a citit regulamentul, „în cazul pierderii sau distrugerii brățării de acces, se achită o taxă de 200 lei (dacă vizitatorul indică numărul brățării) sau de 400 lei (dacă nu specifică numărul)".
Iată prevederile draconice din regulamentul Therme București, așa cum sunt descrie pe blogul menționat:
– „daca anumite zone din incinta sunt inchise datorita desfasurarii de sedinte foto, evenimente, nu exista dreptul de restituire sau de reducere a pretului de intrare" – cu alte cuvinte, e posibil ca atunci cand te duci sa nu beneficiezi de intreaga locatie, depinde cum iti e norocul in ziua respectiva; cred ca era mai corect sa organizeze sedintele foto in afara programului pentru public
– „in cazul pierderii sau distrugerii bratarii de acces, se achita o taxa de 200 lei (daca vizitatorul indica numarul bratarii) sau de 400 lei (daca nu specifica numarul bratarii); daca se deterioreaza un halat imprumutat, se achita 125 lei; in cazul deteriorarii unui prosop imprumutat, se achita 85 lei" – mi se par cam exagerate tarifele, mai ales in cazul bratarilor
– „aveti obligatia de a elibera sezlongul daca il lasati neutilizat timp de 30 minute; in caz contrar, personalul are dreptul de a prelua bunurile dvs." – cum sa va explic, cand ai un copil, da, ti se poate intampla sa nu te asezi pe sezlong juma' de ora, iar cand alergi dupa doi, e si mai si.
– „in functie de numarul de vizitatori in incinta, personalul va decide cu privire la utilizarea obiectelor de sport sau joaca" – ar trebui sa se limiteze numarul de persoane care au acces in incinta, astfel incat sa nu fie supra aglomerat, decat sa se interzica celor care au intrat deja sa se joace cu o minge gonflabila, de exemplu
– „avand in vedere nevoie de liniste a tuturor vizitatorilor, in incinta este este interzis tipatul" – nu zic ca e ok sa urlam cu totii, dar sincer, la sectiunea de copii, cam cum se va implementa regula asta? voi ati auzit cu tipa un copil atunci cand se da pe tobogan?
– si, la final, sa va mai spun ca exista o pagina intreaga numai cu enumerarea cazurilor in care Therme nu este responsabil fata de vizitatori – ceea ce, te cam face sa te indoiesti, sincer, de siguranta ta in locatia respectiva.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News