The Sun: Caii din România, bătuți și trimiși drept vită în Marea Britanie
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
cai batuti
cai batuti

The Sun își continuă campania împotriva României și se implică în scandalul cărnii se cal vândută drept carne de vită în lasagna. Ziarul britanic scrie că, în România, caii sunt abuzați, bătuți și nu primesc apă și mâncare timp de patru zile înainte de călătoria de 28 de ore spre abator. Apoi sunt trimiși drept carne de vită în Marea Britanie, scrie The Sun.  Amintesc cu această ocazia cazul cailor din Letea

The Sun specifică că "seara trecută" caii sălbațici au fost abuzați și bătuți și că "se temeau să fie sacrificați și transportați în supermarketurile din Marea Britanie". De asemenea, susține că autoritățile din România investighează registrele de vânzări ale companiei după ce a fost dezvăluit că animalele au suferit rele tratamente în timp ce erau transportate spre abatoare.

The Sun menționează un episod trecut din România, cel al cailor din Letea. "Este una dintre cele mai grave incidente. 54 de cai sălbatici au fost furați și au fost găsiți într-o  mizerie dezgustătoare într-uni camion care se îndrepta spre abator". Ziarul britanic continuă "Aveau răni, erau înjunghiați. Au fost bătuți cu bețe și răngi. Au fost înfometați patru zile înainte de călătoria de 28 de ore".

Ziarul britanic mai scrie că patru dintre cai erau deja morți. "Ei erau în drum spre abatorul din Sfântul Gheorghe, care exportă carne".

The Sun scrie: "o sursă apropiată anchetei a spus noaptea trecută: carnea de aici este exportată și nu se știe unde ajunge în final". Adaugă: "trebuie doar să te uiți la starea bietelor animale pentru a realiza că sunt de calitate teribilă și posibil improprie consumului uman".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel