Test pentru procurorul-șef
Data publicării:
Autor: bchirieac, Bogdan Chirieac
WhatsApp
bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Îmi imaginez că procurorul șef al României trebuie să fie o persoană de un profesionalism și o moralitate fără de cusur. Mă gândesc că valorile democratice sunt mai presus de contingentul politic. Așa este normal pentru cei care urmează să aibă grijă de sănătatea etică a unei națiuni.

În acest context, participarea la procesele de vot, la alegeri și referendumuri mi se pare o condiție obligatorie pentru un cetățean model și deci un criteriu de selecție. De aceea, participarea la plebiscitul de astă-vară - lucru care poate fi lesne dovedit cu abțibildul pus pe buletin - ar trebui să fie o condiție obligatorie pentru un aspirant la o astfel de demnitate în Stat.

Desigur, pot fi motive obiective pentru care candidatul procuror nu a participat la vot. De exemplu, s-a aflat în afara țării, într-o misiune importantă în folosul României, undeva unde nu au existat secții de votare: Polul Nord, Polul Sud, Țara de Foc. Sau poate că viitorul candidat nu a participat, fiindcă a considerat că în România se dă o lovitură de stat prin referendum. În acest caz, selecționatul ar trebui să se angajeze public în cursul interviului de la CSM că-i va ancheta și trimite în instanță pe autorii cumplitului atac la adresa democrației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel