Test pentru procurorul-șef
Îmi imaginez că procurorul șef al României trebuie să fie o persoană de un profesionalism și o moralitate fără de cusur. Mă gândesc că valorile democratice sunt mai presus de contingentul politic. Așa este normal pentru cei care urmează să aibă grijă de sănătatea etică a unei națiuni.
În acest context, participarea la procesele de vot, la alegeri și referendumuri mi se pare o condiție obligatorie pentru un cetățean model și deci un criteriu de selecție. De aceea, participarea la plebiscitul de astă-vară - lucru care poate fi lesne dovedit cu abțibildul pus pe buletin - ar trebui să fie o condiție obligatorie pentru un aspirant la o astfel de demnitate în Stat.
Desigur, pot fi motive obiective pentru care candidatul procuror nu a participat la vot. De exemplu, s-a aflat în afara țării, într-o misiune importantă în folosul României, undeva unde nu au existat secții de votare: Polul Nord, Polul Sud, Țara de Foc. Sau poate că viitorul candidat nu a participat, fiindcă a considerat că în România se dă o lovitură de stat prin referendum. În acest caz, selecționatul ar trebui să se angajeze public în cursul interviului de la CSM că-i va ancheta și trimite în instanță pe autorii cumplitului atac la adresa democrației.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News