Tesla a vândut majoritatea activelor în bitcoin pe care le deținea. Profitabilitatea companiei era afectată
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Fotografie de la Craig Adderley, Pexels
Fotografie de la Craig Adderley, Pexels
Tesla s-a debarasat de majoritatea activelor în criptomonede pe care le deținea, având în vedere căderea pieței de resort. 

Tesla, care a făcut furori anul trecut când a dezvăluit o investiție majoră în Bitcoin, a vândut acum majoritatea deținărilor sale din criptomonedă. Producătorul de mașini electrice a declarat că a descărcat 75% din Bitcoin, care valorează aproximativ 2 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2021.

Se retrage pe măsură ce valoarea criptomonedei a scăzut, scăzând cu peste 50% în acest an. Tesla a spus că a cumpărat valută tradițională cu 936 de milioane de dolari (782 de milioane de lire sterline) din vânzările sale de Bitcoin.

Musk, un susținător al cryptomonedelor

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a fost printre cei mai mari susținători ai criptomonedei, declarațiile sale pe rețelele sociale conducând adesea la o activitate semnificativă de tranzacționare, scrie BBC. Investiția de 1,5 miliarde de dolari făcută de Tesla Tesla în Bitcoin, dezvăluită în februarie 2021, a determinat o creștere a cererii de monedă. Prețul criptomonedei notoriu volatile a crescut anul trecut la aproape 70.000 de dolari în noiembrie, înainte de a se prăbuși.

Un Bitcoin se tranzacționează acum cu mai puțin de 25.000 de dolari.

Anul trecut, Tesla a încetat să accepte Bitcoin ca plată pentru mașinile sale, invocând îngrijorări legate de impactul asupra climei al exploatării Bitcoin consumatoare de energie. La acea vreme, Musk a spus pe rețelele de socializare că Tesla nu va vinde Bitcoin-ul pe care îl deținea.

Bitcoin i-a afectat profitabilitatea

Tesla a dezvăluit inițiativa de vânzare ca parte a unui raport financiar trimestrial. S-a spus că Bitcoin a fost unul dintre factorii care i-au afectat profitabilitatea. Cu toate acestea, compania a raportat un profit mai mare decât se aștepta pentru cele trei luni până la sfârșitul lunii iunie, deoarece creșterile de preț la cele mai bine vândute mașini au ajutat la compensarea provocărilor, inclusiv carantina extremă din China.

Tesla a declarat că producția de la fabrica sa din China a crescut la un record lunar pe măsură ce restricțiile Covid-19 au fost ridicate. Musk a mai spus că producția a crescut la fabricile mai noi ale companiei din Germania și SUA.â

Ce condiții punea Tesla pentru plata cu bitcoin în 2021

Elon Musk a anunțat, duminică, pe Twitter, că Tesla va relua achiziția de mașini cu bitcoin dacă va exista o confirmare cu privire la faptul că persoanele care minează criptomoneda folosesc în mod rezonabil o energie curată, scrie CNBC.

Practic, Tesla va accepta bitcoin de la cei care minează folosind energie curată.

Miliardarul a scris pe Twitter că 'Tesla a vândut doar 10% din deţinerile sale de bitcoin, pentru a confirma că acestea pot fi lichidate cu uşurinţă, fără să influenţeze piaţa.'

De asemenea, el a explicat că ”atunci când există o confirmare privind utilizarea, rezonabilă (50%) a energiei curate de către mineri, un trend viitor pozitiv, Tesla va relua acceptarea tranzacţiilor în bitcoin”.

Amintim că, în luna mai din 2021, Musk anunțase că Tesla nu va mai accepta bitcoin pentru achiziția de automobile. Atunci, miliardarul făcea referire la impactul minării criptomonedei asupra mediului. Citește articolul integral AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel