Terorist cibernetic. Un puști britanic, doi ani de detenție pentru că s-a dat drept director CIA
Data publicării:
Autor: George Mihail Pârvan
WhatsApp
Kane Gamble, acum în vârstă de 18 ani, a păcălit companii de telefonie, de Internet, centre de apel, și a obținut ce informații a vrut.

Un adolescent britanic care a reuşit să pirateze conturile unor înalţi responsabili americani a fost condamnat, vineri, la Londra, la doi ani de detenţie într-un centru pentru tineri, relatează AFP. ”The Guardian” relatează că puștiul a fost catalogat drept ”terorist cibernetic” după ce a păcălit toată comunitatea serviciilor secrete americane.
În cursul unei audieri în ianuarie, Kane Gamble, în vârstă de 18 ani, a pledat vinovat pentru zece infracţiuni prevăzute în legislaţia privind securitatea informatică, încălcări ale legii comise între iunie 2015 şi februarie 2016.

[citeste si]

FBI, printre cei înșelați

El s-a dat îndeosebi drept John Brennan, director CIA în vremea respectivă, și drept Mark F. Giuliano, director adjunct al FBI în aceeași perioadă, la operatorii de telefonie Verizon şi AOL. A reuşit să obţină mai multe documente, inclusiv informaţii despre operaţiuni militare în Afganistan şi informaţii din Iran. 
Kane Gamble a fost arestat în februarie 2017, la cererea FBI. Potrivit acuzării, faptele sale vizau să-i susţină pe palestinieni şi erau motivate de moartea unor civili nevinovaţi. Avocatul apărării a invocat naivitatea adolescentului, care n-a vrut niciodată să rănească pe cineva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel