Data publicării:

TERIBIL. Spitalul din România unde pacienții dezvoltă depresie

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp

În România există instituții medicale unde pacienții sunt tratați în condiții de neimaginat.

De această dată,  este vorba despre Secția Interne de la Spitalul Județean din Satu Mare unde oamenii sunt ținuți în condiții de coșmar. Pe lângă afecţiunile pe care le au, pacienții dezvoltă depresii din cauza mucegaiului, pereţilor scorojiţi,  instalaţiilor defecte sau improvizate, geamurilor care nu se închid, grupurilor sanitare infecte – cât şi de către medici şi personalul sanitar, scrie

În 3 ianuarie, odată cu reluarea activităţii la capacitate completă, pacienţii au fost mutaţi în saloanele medicilor care i-au preluat la internare, iar pentru cei care au ajuns în aripa urâtă a Internelor aşa a început calvarul.

Condițiile din spital îi duc pe pacienți în pragul depresiei

Lucia Creţu a fost operată la începutul lunii decembrie 2013 pentru amplasarea unei proteze de şold. În 27 decembrie, din cauza complicaţiilor determinate de apariţia unei tromboflebite, femeia s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor, unde s-a considerat că nu este necesară internarea. Din cauza stării de sănătate care s-a agravat, în 31 decembrie a fost internată în cele din urmă în secţia Interne, în aripa în care a avut activitate Cardiologia, prevăzută cu saloane spaţioase, curate şi igienizate. În data de 3 ianuarie, la fel ca alţi pacienţi,  Lucia Creţu a fost mutată în aripa care găzduieşte vechiul amplasament al secţiei. Condiţiile din salonul unde a fost mutată – identice cu cele din toate saloanele – au îngrozit-o şi au dus-o în pragul depresiei: pereţi insalubri şi scorojiţi, găuri imense în zidărie, uitate în acest stadiu după unele reparaţii efectuate cândva, ferestre vechi cu lemnăria mâncată de carii şi geamuri seculare, cu urme de vopsea aplicată probabil la înfiinţarea secţiei pentru protejare împotriva soarelui.

Ce spune un medic care lucrează aici

Pacienţii internaţi în aripa urâtă a secţiei sunt revoltaţi. Oamenii spun că le este teamă ca din găurile neastupate să nu apară şobolanii şi se plâng de mizeria de pe pereţi, geamurile insalubre şi grupurile sanitare murdare şi defecte. La fel de revoltat este şi personalul care lucrează în această aripă, infirmierele şi asistenţii afirmând pe bună dreptate că lucrează în condiţii greu de suportat. Mai mult, aceştia le cer pacienţilor să nu mai accepte internarea în saloanele mizere şi să solicite conducerii Spitalului Judeţean asigurarea de condiţii civilizate.

"Acestea sunt condiţiile în care lucrăm, acestea sunt condiţiile în care sunt trataţi pacienţii! Ne-am săturat şi îi înţelegem pe bolnavii care îşi pierd răbdarea sau ajung în pragul depresiei din cauza halului în care arată saloanele. Mereu se vorbeşte despre realizările din domeniul Sănătăţii, dar halul în care arată această secţie îmi lasă impresia că nu se cunoaşte realitatea, sau este ignorată, prioritare fiind considerate mereu alte secţii ale spitalului", a declarat Mirela Băbuţi, medic primar internist.

FOTO: http://www.voceatransilvaniei.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel