Data actualizării:
Data publicării:

Terenuri gratuite pentru tinerii care revin în țară. De ce aleg să se întoarcă în România. ”Trebuie să-i primim cu mai multă empatie, prietenie”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Un primar de comună acordă terenuri gratuite pentru tinerii care revin din diaspora. Deja vorbim despre zeci de gospodării formate, sute de terenuri acordate recent și alte sute de cereri în soluționare, iar lista e deschisă.

Cristian Laza, primarul comunei Sânmartin, din județul Bihor, a vorbit, în interviul acordat DCNews și ȘtiriDiaspora, despre motivele pentru care tinerii din diaspora se întorc în țară.

Amintim că primarul a demarat un proiect prin care să le aloce acestora terenuri gratuite, de 250 - 500 de mp, dacă au până-n 35 de ani, sunt locuitori ai comunei și nu au alte proprietăți. Comuna este una turistică și este limitrofă Oradei. Deși are 14.000 de locuitori, primește anual 250.000 de turiști. În 2016, avea 9600 de locuitori, dar dată fiind dezvoltarea zonei, populația a crescut. Comuna găzduiește și 1800 de firme. 

Citește aici mai mult: EXCLUSIV  Primarul care oferă terenuri gratuite pentru tinerii care se întorc acasă. Comuna primește anual 250.000 de turiști și găzduiește 1800 de companii

”Cred că și la noi în țară evoluția este vizibilă, ne-am dezvoltat economic, infrastructura, avem un sistem educațional decent, un sistem de sănătate. Cred că oamenii vor să se întoarcă la familii, nu au plecat de bine din țară, au mers pentru a-și face o soartă mai bună dincolo. Trebuie să-i primim cu mai multă empatie, prietenie, atât noi, autoritățile publice locale, cât și autoritățile centrale. Mă bucur că și la nivel central vedem o deschidere mult mai mare spre acest fenomen, pe fondul crizei de natalitate. Mai trebuie privit un aspect, au plecat dincolo foarte mulți oameni de valoare, buni, care ne-ar fi de un real ajutor aici în țară, să pună umărul la reconstrucția României” spune primarul Laza. 

Youtube video image

Proiect realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel