Data publicării:

Teoria lui Chirieac după o zi de la începerea atacului în Israel

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre războiul din Israel și riposta pe care acesta ar urma să o aibă.

Bogdan Chirieac, analist politic, a fost invitat la Antena 3 CNN, la emisiunea Andreei Sava, unde a vorbit despre conflictul din Israel care a izbucnit ieri prin atacul Hamas din Fâșia Gaza.

„Israel a indicat încă de ieri Iranul, chiar prin vocea Excelenței Sale Reuven Azar, ambasadorul în România. Dânsul a fost foarte relevant. Iranul este în spate. Iranul nu e țară arabă, ci țară musulmană. Israelul reușise să semneze niște acorduri cu patru state musulmane, sunt în negocieri cu cele mai mari puteri economice care se ridică în regiune, de pildă Arabia Saudită. Sunt cunoscute disensiunile dintre Iran și Arabia Saudită, dar nimeni nu se aștepta la acest război.

Israelul încearcă să-și elibereze teritoriul. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria Israelului. După 36 de ore mai sunt lupte în șapte orașe. A fost o întreagă operațiune de război și marea întrebare care se pune e cum de nu au aflat cele mai performante servicii secrete din lume, serviciile israeliene?“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI       -      Podolyak arată cine este, de fapt, în spatele Hamas: E evident! Este exact același model!

Cum va riposta Israelul

Bogdan Chirieac e de părere că Israelul va riposta în următoarea perioadă față de Iran, pe care îl consideră responsabil pentru atacul Hamas.

„Cu siguranță va fi un atac al Israelului asupra Iranului, fiindcă e ochi pentru ochi, dinte pentru dinte. Probabil că va fi unul aerian asupra unor ținte bine determinate. Mă aștept ca lucrul ăsta să nu se întâmple imediat, fiindcă Israel nu a izbutit deocamdată să-și elibereze teritoriul. Este important că s-a decretat mobilizarea, foarte mulți oameni sunt sub arme în acest moment. Sistemul militar israelian este eficient și sofisticat.

Timp de un an și ceva, Israelul a fost rupt de demonstrații vis-a-vis de statul de drept. Banjamin Netanyahu a vrut să pună Înalta Curte de Casație și Justiție, cum ar fi la noi, sub un oarecare control parlamentar. Parlamentul este esența democrației reale a unui popor. Au fost un milion de oameni în stradă acolo. Vă dați seama ce a fost?

Lucrul ăsta se pare că nu a întărit statul, din nefericire! Groaza mare e că Israel, care trebuia să funcționeze ca un ceas elvețian, încă nu s-a trezit, deci instituțiile nu funcționează. Sunt mii de oameni în Israel care nu știu nimic despre prieteni, rude șamd. Poate că se adună în orele următoare, fiindcă Israelul se ridică în acest moment, chiar se ridică. Israel e considerat esențial pentru SUA, probabil că știu americanii de ce. Ei pot ajuta financiar și cu armament“, a spus, la Antena 3 CNN, analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI       -      Erdoğan, declarație controversată în plin conflict Israel - Hamas / Ce decizie a luat liderul turc - Reuters

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel