România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 09 iul, 16:56
Teoria conspirației în jurul pandemiei. Chirilă, mesaj pentru toți politicienii: Am renunțat, DAR...
Tudor Chirilă
Tudor Chirilă a transmis un mesaj în contextul în care numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut în România.

„Nu cred în teoria conspirației. Nu cred în tsunami-ul de fake news care se construiește în jurul pandemiei. Nu cred că o conspirație internațională de amploare ar putea să pună de acord "pe sub masă" guvernele a peste 150 de țări. Nu cred că termometrele implantează cipuri și nici nu cred că Bill Gates este noul Soros. Refuz să cred toate astea.

Cred că virusul ăsta există, cred în mărturiile medicilor care au fost în prima linie și care vorbesc din realitate (vezi Suceava). Cred în ce văd că se întâmplă în SUA.

La noi ieri și azi s-a bătut recordul la numărul de infectări în 24 de ore. Pentru mult mai puține cazuri s-a intrat în stare de urgență în martie! Felul în care această pandemie devine câmp de luptă electoral este iarăși înspăimântător căci disperarea de a lua măsuri populare riscă să câștige în fața datoriei de a lua măsurile necesare”, a scris, joi, Tudor Chirilă pe contul său de Facebook.

Pentru o mare parte din cetățenii României pandemia s-a sfârșit o dată cu starea de urgență, pentru altă parte virusul ăsta nu există decât când li se îmbolnăvește lor cineva, iar o mică parte dintre români înțeleg că trebuie să respecte niște măsuri simple de igienă și distanțare socială și fac asta cu frustrarea de rigoare pentru că sunt forțați să trăiască cu ceilalți care le râd în nas. Cetățenii din primele două mari părți caută motive să alimenteze conspirația. să-și confime bănuielile, iar când politicienii de tipul parlamentarilor shaormiști defilează cu "nu port mască", "e vrăjeală virusul" atunci cetățenii noștri se simt validați în bănuielile lor”, a adăugat Tudor Chirilă.

Acesta a mai transmis că „politicienii trebuie să înțeleagă că ei trebuie să fie primii responsabili și să se constituie în exemplul pe care ar vrea ca populația să-l urmeze. Dar dacă te uiți la nivelul intelectual și moral al majorității "politicienilor" îți dai seama că n-are cine să devină model de urmat.

Ce rămâne de făcut? Singura variantă în momentul de față este să ne responsabilizăm singuri. Și să respectăm naibii câteva măsuri simple: mască unde se cere, distanță și igienă. Dacă ritmul infectărilor va continua să crească, spitalele nu vor mai putea face față. Care spitale? Alea care colcăie de nozocomiale că altele n-avem, s-a furat prea mult. Nu e o bucurie să te tratezi de COVID 19 în iulie 2020 în România. Dar virusul nu există, nu-i așa? Că doar așa zic politicienii, mai pe față, mai pe la un chiolhan cu ușile închise și măștile pe mese.

Eu am renunțat să încerc să conving pe cineva de ceva, dar dacă tot am o pagină de facebook m-am gândit să spun că în momentul ăsta lupta cu această pandemie a devenit o chestiune de repsonabilitate individuală. Și nu față de tine, ci față de ăla de lângă tine. Dar asta e o bătălie grea, să te gândești la celălalt. Se predă de la grădiniță și din familie, asta dacă ai sistem de educație și părinții nu-s plecați la muncă în străinătate”, a conchis Tudor Chirilă.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro