Teolog american: Iisus nu a existat niciodată - VIDEO
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Teologul american Joseph Atwil are o teorie potrivit căreia  creştinismul ar fi apărut în urma unei campanii de propagandă care a avut rolul de a menţine docile popoarele cucerite de Imperiul Roman, scrie  Daily Mail.  Teoria lui Joseph Atwill a stârnit controverse puternice.

 Joseph Atwil spune că întrega poveste legată de Iisus a fost făcută de aristocrații romani, ca un instrument de propagandă pentru a pacifica supușii Imperiului Roman.

Atwill susţine că biografia lui Isus a fost fabricată prin contopirea unor povestiri mai vechi. „Oamenii deschişi la minte trebuie să cunoască adevărul despre trecut pentru a înţelege cum şi de ce guvernele creează istorii false şi zei falşi. Fac asta adeseori, pentru a crea o ordine socială care se împotriva intereselor oamenilor obişnuiţi”, explică teologul.

 „Sectele din Palestina din secolul I e.n., care îl aşteptau pe războinicul Mesia, organizau frecvent insurecţii. Când romanii şi-au epuizat metodele de a reprima răscoalele, au apelat la tactici de natură psihologică. Au ajuns la concluzia că ceea mai bună metodă era crearea unui sistem de valori diferit, aşa a luat naştere povestea unui Mesia pacifist. În loc să îndemne la război, Mesia a încurajat politica întoarcerii celuilalt obraz şi i-a îndemnat pe evrei să dea Cezarului ce este al Cezarului şi să îşi plătească dările către Imperiul Roman”,a adăugat Atwill.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel