Teodor Meleșcanu - Sergey Minasyan, noul ambasador al Republicii Armenia la București, discuții
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit joi, 25 ianuarie, pe noul ambasador al Republicii Armenia la București, Sergey Minasyan, în vizită de prezentare la debutul mandatului în România.

Cu acest prilej, șeful diplomației române a exprimat convingerea că relațiile bilaterale vor continua să se dezvolte în viitor, având în vedere îndelungata tradiție de cooperare și bună înțelegere, care a generat numeroase realizări în planul culturii, istoriografiei și spiritualității popoarelor român și armean. A subliniat importanța conferirii unui nou impuls dialogului politic bilateral și cooperării în plan economic, inclusiv prin convocarea unei noi sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale româno-armene pentru cooperare comercială, economică și tehnico-științifică. A punctat satisfacția pentru evoluțiile în planul educației și cooperării la nivel descentralizat, prin rețeaua localităților înfrățite din România și Armenia.

Susținere

Demnitarul român a reiterat susținerea pentru dezvoltarea relațiilor UE-Armenia, evidențiind oportunitățile create prin semnarea, la 24 noiembrie 2017, în marja Summit-ului de la Bruxelles al Parteneriatului Estic, a Acordului de Parteneriat Consolidat și Cuprinzător între Uniunea Europeană și Republica Armenia.

Ambasadorul Republicii Armenia a reliefat, între prioritățile mandatului său, intensificarea contactelor bilaterale, inclusiv cu utilizarea oportunităților oferite de derularea la Erevan, în luna octombrie 2018, a Summit-ului Organizației Internaționale a Francofoniei, precum și dinamizarea relațiilor economice bilaterale. A reiterat și cu acest prilej satisfacția față de politica României în domeniul protecției drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale, în particular în ceea ce privește situația minorității armene din România.

[citeste si]

A subliniat, de asemenea, dorința amplificării contactelor people-to-people (dezvoltarea turismului, cooperarea la nivelul societății civile și think-tank-urilor) între România și Republica Armenia, precizează MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel