Urmărește emisiunea live
TEODOR MELEȘCANU, președinte dirijor și mediator
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Candidatul independent la prezidențiale a declarat că este singurul dintre toți cei care tânjesc după fotoliul de la Cotroceni cu o expertiză necesară pentru ceea ce înseamnă un proces de mediere, deoarece, în toată perioada în care a ocupat funcția de diplomat, a făcut exact acest lucru.

Duminică, prezent la Oradea, Teodor Meleșcanu a vorbit despre atribuțiilor viitorului președinte al României, dar și despre mesajele pe care le transmit contracandidații săi în această perioadă.

"Sunt singurul care am expertiza necesară pentru ceea ce înseamnă un proces de mediere, asta am făcut toată viața, în calitate de diplomat, iar ca profesor universitar am un curs de negociere, care nu se referă doar la negocierile internaționale, ci și la cele zilnice.”, a declarat Meleșcanu într-o confetrință de presă.

Candidatul independent la prezidențiale este de părere că interesele oamenilor trebuie armonizate, iar pentru ca acest plan să devină realizabil, este nevoie de un președinte cu o experiență și o viziune asemeni unui dirijor. 

”Eu nu sunt atât de naiv încât să-mi închipui că, o dată cu alegerea mea ca președinte, toată lumea va veni și se va adăpa din izvorul înțelepciunii mele. Oamenii vor rămâne în continuare cu ideile și opiniile lor, cu interesele lor. A armoniza aceste interese este lucrul cel mai greu de făcut, dar și satisfacția cea mai mare. De aceea am spus că mă văd ca un președinte dirijor, care încearcă să armonizeze poziții și interese diferite care dau sentimentul unei cacofonii, la nivelul vieții politice românești, care ar trebuie să fie transformată într-o melodie coerentă", a mai precizat Meleșcanu.

Citește și: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Teodor Meleșcanu a lămurit problema ofițerului acoperit, în ceea ce-l privește  


Totodată, candidatul în lupta pentru Cotroceni consideră că este singurul dintre cei 14 prezidențiabili care prezintă un program  în materie de politică externă, securitate și apărare, justiție și funcția de mediator între puterile statului și cetățeni.

"Toți vorbesc de la locuri de muncă până la promisiuni cu butelii de aragaz. Constituțional, președintele are niște atribuții foarte clar stabilite, în materie de politică externă, securitate și apărare, justiție și funcția de mediator între puterile statului și cetățeni. Sunt singurul care prezint un program pe aceste teme.”, a declarat Teodor Meleșcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel