Tentative de speculă cu măşti. Chiriţoiu (Consiliul Concurenţei): Intervenţie împreună cu platformele online
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Bogdan Chiriţoiu a vorbit despre măsurile care s-au luat împotriva speculei cu diferite produse, în special cu măşti, în timpul stării de urgenţă dar şi după 15 mai. 

Într-un interviu acordat DC News, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a vorbit despre măsurile care s-au luat împotriva speculei cu produse sanitare, în special cu măşti, pe durata pandemiei de coronavirus. 

"Strategia Guvernului a fost de a creşte importurile, prin Unifarm, dacă vedeam că actorii privaţi nu reuşesc să obţină cantităţile necesare şi mai ales de a stimula producţia internă. Speranţa noastră pentru post-15 mai asta este: că vom reuşi să producem cantităţile necesare intern. A trebuit să colaborăm cu actorii economici în combaterea speculei, am discutat cu platformele online, le-am spus că e OK să limiteze preţurile, să elimine de pe platformele lor, că e eMag, că e OLX, comercianţi care vin cu preţuri de speculă.

Am discutat cu producători şi le-am spus: ‚dacă simţiţi că produsul dvs e speculat, cineva îl cumpără de la voi la un preţ corect şi vrea apoi să-l vândă la preţ de speculă să interziceţi acest lucru’. Până când s-au mişcat aceste angrenaje: importurile şi producţia internă, am încercat să limităm dimensiunea speculei prin colaborarea cu actorii economici responsabili", a declarat Bogdan Chiriţoiu.

VIDEO:   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel