Tensiuni Varșovia - Berlin. Ambasadorul Germaniei acuză Polonia că susține Rusia
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Noul ambasador al Germaniei în Polonia a acuzat Polonia că sprijină Moscova.

Thomas Bagger, ambasadorul Germaniei în Polonia, lansează acuzații la adresa Varșoviei pe motiv că ar susține Federația Rusă, conform RMX.

Ambasadorul are obiceiul de a oferi platitudini despre democrație, libertate, prietenie și NATO, dar când se confruntă cu un text în care ministrul polonez al apărării, Mariusz Błaszczak, critică colaborarea energetică a Germaniei cu Rusia, acesta își pierde calmul diplomatic și dă vina pe Polonia pentru că sprijină Moscova.

Acesta se întreabă într-o postare pe Twitter dacă ministrul apărării știe câte miliarde de zloți polonezi a transferat Polonia la Moscova pentru a cumpăra energie rusească.

„Știe ministrul câte miliarde de zloți a transferat Polonia la Moscova în fiecare an în schimbul energiei rusești?”, a scris Thomas Bagger pe Twitter.

Anterior, ministrul Apărării din Polonia a spus:

„Fără îndoială că politica Germaniei l-a ajutat pe Putin să obțină bani, pe care i-a folosit pentru a-și întări armata”, a declarat săptămâna aceasta ministrul apărării Mariusz Błaszczak pentru postul de stat TVP. „Nord Stream este un exemplu... Deși am fost numiți rusofobi, am avertizat împotriva acestui lucru”, a adăugat el, conform Notesfrompoland.

Afirmația are loc în contextul în care Polonia și-a redus dependența de energia rusă încă de la preluarea puterii de către actualul guvern conservator. În aceeași perioadă, Berlinul și-a crescut dependența de gazul din Federația Rusă. De asemenea, guvernul liberal anterior, pro-german, a fost cel care a angajat Polonia în contracte pe termen lung cu Gazprom.

Paradoxul este că Polonia, principalul aliat al Ucrainei, este acum acuzată că ar înarma Rusia. 

CITEȘTE ȘI      -      Ministrul Apărării de la Berlin: Armata Germaniei nu este capabilă să apere țara de atacuri. Nu ne-am îndeplinit obligațiile în cadrul NATO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel