România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 25 sep, 09:13
TENSIUNI între China și Taiwan. Au fost lansate rachete antiaerene
O nouă demonstraţie cu o  armă strategică din partea Coreei de Nord
Se ascut tensiunile între Republica Populară Chineză și Taiwan. 46 de incidente au avut loc în ultimele 9 zile.

China a amenințat sau a pătruns în spațiul aerian al Taiwanului de 46 de ori în ultimele nouă zile, a declarat ministerul apărării insulei. În tot acest timp, Beijingul crește presiunea asupra insulei pe care o consideră parte a teritoriului său.

 

Ce a vizat ultima imixtiune a chinezilor?

 

O aeronavă a Armatei Populare de Eliberare a încălcat zona de identificare a apărării aeriene a insulei, la altitudini cuprinse între 2.300 metri și 9.000 metri , în ceea ce a fost descris drept acțiuni „provocatoare”. Ministerul a declarat pe Twitter bănuiala că avionul ar fi fost o aeronavă antisubmarin Yun-8. Conducerea Taiwanului a lansat rachete antiaeriene, ca răspuns la acțiunea provocatoare a Chinei.

Marți, ministrul de externe Joseph Wu a cerut Beijingului să „revină la standardele internaționale civilizate” după ce un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei a respins în mod deschis o graniță maritimă în strâmtoarea Taiwan. Oficialul a spus că nu ar putea exista o astfel de limită deoarece „Taiwanul este o parte inseparabilă a teritoriului chinez”.

 

Tensiunile dintre China și Taiwan au început să escaladeze de când președinta Tsai Ing-wen a preluat puterea în 2016. După realegerea acesteia din ianuarie 2020, problemele dintre cele două state au atins cote alarmante, potrivit AlJazeera.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro