Tensiuni în Franţa, revolta ia proporţii. Chirieac are o explicaţie. "E multă frustrare nerezolvată acolo!"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video
captură video
Peste 1.300 de persoane au fost arestate în a patra noapte de revolte în Franța. Situaţia rămâne tensionată.

Noi incidente violente au avut loc vineri, 30 iunie şi au continuat şi astăzi în mai multe orașe din Franța, la numai câteva ore după ce Macron a convocat o ședință de urgență. Printre măsurile adoptate în această ședință se numără suspendarea temporară a transportului public, interzicerea adunărilor publice și desfășurarea de vehicule blindate pe străzi. 45.000 de polițiști și jandarmi încearcă să menţină ordinea pe străzi, după împușcarea mortală a unui adolescent de către poliție care a şi declanşat valul de proteste violente. 

Se doreşte înlăturarea lui Macron de la putere?

Există o agendă globalistă în spatele protestelor din stradă? Analistul politic Bogdan Chirieac a venit cu observaţii, în direct la România TV: "Globalismul este, se întâmplă şi nu poate fi oprit. Toată planeta e un sat, ăsta este adevărul! Mai devreme sau mai târziu asta va fi. Câtă vreme putem zbura într-o zi de la Bucureşti la Washington sau la Tokyo e clar că despre asta vorbim. Legăturile între naţiuni se vor strânge sub toate formele. Ai mamă italiancă, tată român şi trăieşti în Franţa. Ce fel de cetăţean eşti? European. Iar dacă se căsătoreşte copilul lor în Statele Unite sau în Japonia, ce fel de cetăţean e? Nu, n-are legătură cu asta. Este foarte multă frustrare care s-a strâns în Franţa după pandemie, după criza economică, frustrare care nu a fost rezolvată. Şi avem aceste tensiuni uriaşe, în primul rând din cauza migraţiei."

Guvernul francez a anunțat vineri că respinge acuzațiile ONU de rasism în rândul poliției sale, care au fost formulate după ce tânărul de 17 ani a fost ucis de un ofițer în timpul unui control în trafic, relatează Al Jazeera și France24. „Orice acuzație de rasism sau de discriminare sistemică în rândurile poliției din Franța este total nefondată”, a precizat Ministerul de Externe, într-un comunicat.

Imagini care surprind violenţele din ultimele ore, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel