Tenorul italian Salvatore Licitra a încetat din viaţă, în urma unui accident cu scuterul. Organele artistului vor salva alte vieţi - Ascultă-l în TOSCA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Salvatore Licitra
Salvatore Licitra

Salvatore Licitra, un tenor considerat în Italia drept „noul Pavarotti“ pentru vocea sa puternică, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 43 de ani, după 9 zile de comă în urma unui accident de scuter produs în Sicilia, transmite Associated Press.

Spitalul Garibaldi din Catania a anunţat decesul tenorului. Conform comunicatului, acesta nu şi-a recăpătat cunoştinţa după traumele craniene şi toracice severe suferite în urma accidentului produs la 27 august.

Conform medicilor, Salvatore Licitra s-a izbit cu scuterul de un zid în apropiere de oraşul Ragusa, după ce se pare că şi-a pierdut cunoştinţa în timp ce conducea, din cauza unei întreruperi a fluxului de sânge spre creier.

Familia tenorului a fost de acord ca organele acestuia să fie prelevate pentru a salva alte vieţi.

Salvatore Licitra a debutat pe celebra scenă a Scalei din Milano în sezonul 1998 - 1999, sub bagheta lui Riccardo Muti, în opera "La Forza del Destino" de Verdi.

El a devenit faimos însă pe scena Metropolitan Opera din New York în 2002, când l-a înlocuit pe Pavarotti într-o reprezentaţie cu opera "Tosca" de Puccini, uimind audienţa şi smulgând ovaţii la scenă deschisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel