Tenis: Gabriela Ruse s-a calificat în finala turneului WTA de la Palermo
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Jucătoarea română de tenis Elena Gabriela Ruse s-a calificat în finala turneului WTA de la Palermo, dotat cu premii totale de 189.708 euro, sâmbătă, după ce a învins-o pe franţuzoaica Oceane Dodin, a şasea favorită, cu 6-7 (4), 7-6 (0), 6-1.

Ruse va juca a doua finală WTA consecutivă, ambele venind din calificări, la Hamburg cucerind titlul, conform Agerpres. Ruse (23 ani, 137 WTA) a reuşit sâmbătă a 13-a sa victorie consecutivă, după trei ore de joc, într-un meci în foarte disputat, în faţa unei adversare dificile, care a reuşit multe lovituri bune (7 aşi), dar şi 22 de duble greşeli.

Românca a încheiat cu 7 aşi, 6 duble greşeli şi 26 de mingi de break create (8 fructificate). Primul set a fost unul echilibrat, dar Dodin (24 ani, 120 WTA) a reuşit singura desprindere (5-3), a ratat o minge de set la 6-5, iar în tiebreak a reuşit ultimele patru puncte, revenind de la 3-4 la 7-4.

Actul secund a fost mai dificil pentru Ruse din cauza unor probleme medicale

În actul secund, în care Ruse a acuzat probleme medicale (ameţeală, stare de rău), românca a avut 2-0 şi 3-1, a fost egalată (3-3), a făcut un nou break şi a condus cu 5-3, dar a fost egalată şi s-a ajuns în tiebreak. Aici Ruse a dominat categoric, impunându-se cu 7-0. Dodin a acuzat momentul şi nu s-a regăsit în setul decisiv, în care a fost condusă cu 5-0, Ruse câştigând setul cu 6-1. Ruse, care le-a răzbunat astfel pe Alexandra Dulgheru (învinsă de Dodin în primul tur) şi pe Jaqueline Cristian (învinsă de Dodin în sferturi), şi-a asigurat un cec de 13.224 de euro şi 198 de puncte WTA.

Dodin a câştigat singurul meci anterior cu Ruse, în 2016, în optimi la Koksijde (Belgia), cu 6-4, 5-7, 6-3. În finală, Gabriela Ruse o va întâlni pe câştigătoarea dintre americanca Danielle Collins, principala favorită, şi chinezoaica Shuai Zhang, cap de serie numărul patru. De remarcat că Ruse a învins-o pe Collins cu 6-4, 1-6, 7-5 în sferturi la Hamburg, în drumul către titlu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel