Ten gras: tratament natural contra excesului de sebum
Autor: Steluța Indrei | Publicat pe: 17 aug 2018, 14:52
WhatsApp
Multe persoane se confruntă cu problema tenului gras. Este vorba despre un exces de sebum la nivelul feței, care devine strălucitoare și predispusă la impurități, iritații, coșuri. 

Mai mulți factori sunt implicați în apariția tenului gras: moștenirea genetică, unele dezechilibre hormonale, obiceiuri alimentare greșite, igiena precară, mediul extern. 

Unele dintre aceste cauze pot fi rezolvate, dar în multe cazuri îngrijirea tenului gras rămâne o problemă de zi cu zi. 

Tenul gras poate reprezenta o adevărată provocare. Există riscul să fie curăţat într-un mod prea agresiv şi să îl deshidratezi. Pe de altă parte, dacă nu este curăţat suficient de bine cu ingredientele potrivite, te poţi confrunta cu acenee. 

Iată un tratament natural care permite o îngrijire echilibrată a tenului gras. 

Mască pentru ten gras

Anumite ingrediente naturale au proprietăți extraordinare asupra pielii. Masca ideală pentru tenul gras conține următoarele:

- 2 lingurițe de turmeric (10 g)

- 2 lingurițe de apă minerală (20 ml)

- câteva picături de lămâie (5 ml)

- 1 lingură de miere

- 1 frunză de aloe vera (30 g)

Mod de preparare

Masca se prepară foarte ușor, trebuie doar să amesteci ingredientele cu ajutorul unor ustensile foarte curate. După ce ai obținut o pastă omogenă, aplică pe tenul curat și uscat, evitând pleoapele și buzele. Lasă să acționeze 20 de minute. Apoi clătește din abundență cu apă. 

Se aplică o dată pe săptămână, seara. 

Imediat după aplicare pielea se poate înroși puțin, dar asta e dovada că substanțele naturale acționează asupra pielii.

Dacă ai pielea sensibilă trebuie să testezi masca pe o porțiune de piele de la încheietura mâinii sau cotului, pe partea internă. Lasă să acționeze 10 minute și observă reacția. Dacă nu apare o reacție inflamatorie, poți aplica și pe față. 

Beneficii

Această mască are o puternică acțiune purifiantă, antiinflamatoare și revitalizantă. 

Aloe vera este una dintre cele mai utilizate plante pentru pielea grasă, predispusă la acnee. Aloe vera acționează ca un antibiotic natural. În plus, gelul de aloe este hidratant și regenerant. 

La rândul său, turmericul este un antiinflamator și antiseptic de exceție. 

Cât despre miere, aceasta este renumită din cele mai vechi timpuri pentru proprietatea de vindecare a leziunilor pielii. Mierea este un adevărat balsam regenerant și hidratant pentru piele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?