Data actualizării:
Data publicării:

Temperaturi negative luni dimineață, în aproape toată țara: -3 grade în București. Un nou val de aer polar în România, de miercuri

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Vremea
WhatsApp
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay
Dimineața de luni a început cu temperaturi cu minus. 

”Avem temperaturi negative la această oră, -4 grade Celsius este cea scăzută temperatură, care se înregistrează la Târgoviște. Avem 9 grade la Calafat. La București avem -3 grade la Băneasa și -1 grad în Centru. La amiază, temperaturile vor ajunge 14-16 grade în Oltenia, chiar și temperaturi de 18 grade, astăzi, chiar și în zilele următoare, până pe miercuri.

Pe parcursul zilei temperaturile cresc, precipitațiile vor fi sporadice, mai mult în zona de munte, precipitați mixte, iar în zonele înalte montane, vom avea vânt, 70-80 km/h. Nu sunt prognozate rafale de vânt puternice, nu o să avem cantități de precipitații mari, ba chiar temperaturi peste normă.

De miercuri însă, se răcește și temperaturile nu vor mai trece de 8 grade”, a relatat jurnalista Ramona Solomon, la Realitatea Plus, subliniind că de miercuri, un nou val de aer polar va intra în țară.

Citește și: Zăpadă de Crăciun și Revelion. ANM, anunțul zilei după primul viscol din această iarnă

Amintim că finalul de săptămână a fost unul sub semnul zăpezilor, în mare parte din țară, iar în arcul carpatic, Moldova, Transilvania și Maramureș, dar și în sud-estul României s-a depus deja un strat consistent de zăpadă ce a provocat primele probleme în trafic din acest sezon rece.

De asemenea, vânturile puternice au dar peste cap toată zona Dobrogei, unde a fost emis cod roșu de vreme rea, iar activitatea reactorului 1 Cernavodă a fost oprită. Tot din cauza vântului puternic, în rafale de până la 100 km/h a fost nevoită întreruperea turbinelor eolinene din zonă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel