Temperaturi de vară în România. Elena Mateescu, ANM: Am înregistrat cele mai ridicate valori minime pentru o zi de 29 martie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Elena Mateescu, directorul ANM, a venit cu informații actualizate despre vreme.

Avem un Cod Galben valabil până la ora 18:00, iar vântul puternic a făcut deja primele victime. O femeie a fost rănită grav după ce un cort de campanie al formațiunii AUR a fost spulberat de rafale de vânt, în județul Suceava. Totodată, în Maramureș, acoperișul unei case a fost luat pe sus, iar în județul Neamț, o o spălătorie auto a fost distrusă. La un pas de moarte s-a aflat și o familie din Bacău. Membrii acesteia se deplasau cu mașina dinspre Vatra Dornei spre Bistrița, pe drumul DN17 în localitatea Mureşenii Bârgăului, moment în care un copac a căzut pe autoturismul în care se aflau.

Totuși, în România astăzi sunt înregistrate și temperaturi de vară. Elena Mateescu, directorul ANM spune că s-ar putea să atingem recorduri ale valorilor minime și maxime zilnice.

Elena Mateescu, ANM: Intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării

"Până în această seară, la ora 21:00, vorbim de o informare meteorologică ce vizează intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze de 45-55 km/h, iar la munte rafale de 60-70 km/h.

În același timp, până la ora 18:00, vorbim și de o atenționare meteorologică de Cod Galben pentru zona Moldovei, partea de est și sud-est a Transilvaniei. Aici vorbim de viteze de 55-65 km/h, iar în Carpații Orientali, la altitudini mari, rafale de peste 90 km/h.

"O vreme deosebit de caldă"

Din punct de vedere termic, vorbim de o vreme deosebit de caldă. La această oră consemnăm deja valori de 24 de grade Celsius la Calafat, Turnu Măgurele. 

De asemenea, la București Filaret, dar și la Brăila, Focșani, Galați și, de altfel, la foarte multe stații din partea de sud şi sud-est a țării, temperaturile depășesc 20 de grade, semn că vremea este una foarte călduroasă. 

Astăzi, cu siguranță, vom atinge pragul unei zile de vară, cu 25 de grade Celsius.

"Cele mai ridicate temperaturi minime pentru o zi de 29 martie"

Ultimele zile ale lunii martie vor aduce temperaturi care se pot apropia de 28, chiar 29 de grade.

Cu siguranță vom atinge recorduri ale valorilor minime și maxime zilnice, cum de altfel și în această dimineață am înregistrat la 20 de stații meteorologice, cele mai ridicate temperaturi minime pentru o zi de 29 martie", a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel