Televiziunile opoziției au fost ÎNCHISE în Ucraina. Zelenski spune că acestea făceau propagandă rusă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Televiziunile opoziției au fost ÎNCHISE în Ucraina. Zelenski spune că acestea făceau propagandă rusă  /  Sursă foto: Pixbay
Televiziunile opoziției au fost ÎNCHISE în Ucraina. Zelenski spune că acestea făceau propagandă rusă / Sursă foto: Pixbay
Trei posturi de televiziune au fost închise în Ucraina. Președintele Volodimir Zelenski spune că acestea reprezentau un pericol la securitatea națională a statului.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret prin care se interzice emisia a trei posturi de ştiri ale opoziţiei. Șeful statului susține că acestea răspândesc propaganda rusă. Volodimir Zelenski spune că respectivele posturi sunt o ameninţare pentru securitatea naţională şi răspândesc propagandă rusă.

Posturile a căror emisie în Kiev a fost oprită imediat sunt ZIK, NewsOne şi 112. Interdicţia prevede retragerea licenţelor de emisie şi a frecvenţelor TV şi blocarea conturilor pentru o perioadă iniţială de cinci ani, a anunţat administraţia prezidenţială de la Kiev. Posturile de televiziune erau considerate în Ucraina drept o portavoce a partidului pro-rus Platforma Opoziţiei pentru Viaţă.

Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, acest partid, care până acum a fost al doilea cel mai puternic din Ucraina, ar putea obţine cele mai multe voturi la alegerile parlamentare, mai scrie sursa citată. Decretul prezidenţial semnat de Zelenski a pus în aplicare o decizie adoptată de Consiliul de Securitate Naţională. Decizia a stârnit discuții aprinse în Parlament, dar și în societate, fiind analizate de experți învinuirile la adresa Președintelui cum că și-a permis că încalce dreptul la opinie și libertatea cuvântului, informează BucPress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel