Telemunca. Corina Crețu: Pledez pentru adoptarea rapidă a legislației. Mulți psihologi anunță o criză a depresiei
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Corina Crețu (PRO România) pledează pentru adoptarea rapidă în România a legislației privind reglementarea muncii de la distanță / Foto Crișan Andreescu
Corina Crețu (PRO România) pledează pentru adoptarea rapidă în România a legislației privind reglementarea muncii de la distanță / Foto Crișan Andreescu
Europarlamentarul Corina Crețu (PRO România) pledează pentru adoptarea rapidă în România a legislației privind reglementarea muncii de la distanță. 

Printr-o postare pe Facebook, europarlamentarul Corina Crețu (PRO România), a dezvăluit că „tot ieri (n.red joi) am votat, în Parlamentul European, pentru ca ”dreptul la deconectare” să devină unul fundamental.”

„Pledez pentru adoptarea rapidă în România a legislației privind reglementarea muncii de la distanță.”, a subliniat Corina Crețu. 

„Această pandemie ne-a demonstrat tuturor cât de nocivă poate fi cultura ”prezenței permanente” pe care o poate solicita telemunca. Telemunca are avantajele sale certe, pentru că a permis păstrarea multor locuri de muncă. Însă trecerea în online a însemnat, pentru un număr alarmant de cetățeni europeni, un volum de muncă nesănătos: cazurile de extenuare, anxietate și boli psihice au crescut în această perioadă.”, a precizat europarlamentarul. 

Corina Crețu: Mulți psihologi anunță o criză a depresie 

De asemenea, Corina Crețu a mai scris că „mulți psihologi europeni anunță chiar o criză a depresiei după ”coronacriză”. Acesta este motivul pentru care am votat în Parlamentul European pentru limite clare ale telemuncii și pentru dreptul celor care lucrează pe calculator, de acasă, de a se ”deconecta” după orele de lucru fără a fi sancționați.”

„Sper ca, astfel, să se poată restabili - măcar parțial - echilibrul dintre viața profesională și cea personală a multor dintre cei a căror activitate a trecut în online. Îmi doresc ca România să implementeze cât mai rapid această legislație, astfel încât să fie protejată sănătatea psihică și fizică a celor care, în condițiile foarte dificile ale pandemiei, au făcut eforturi foarte mari pentru a munci de acasă, transformându-și fundamental programul, viața personală și cea de familie. Numai bine tuturor, multă sănătate și un weekend plăcut!”, a încheiat europarlamentarul Corina Crețu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel