Telefonul, un risc pentru coloana vertebrală, dar și pentru ochi. Epidemia care ar putea duce la daune permanente
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Ce este „text neck”, noua epidemie care ne afectează sănătatea și în special coloana vertebrală.

Telefonul este cel mai utilizat obiect, însă, acesta poate provoca diferite probleme medicale. Chiar dacă pare surprinzător, ne poate afecta coloana. Cum e posibil?

Telefonul constituie un risc pentru coloana vertebrală, dar și pentru ochi. Privind în mod constant în jos la un unghi pune o presiune enormă asupra coloanei vertebrale și poate duce la vătămări permanente.

Potrivit unor noi cercetări efectuate de un medic american, acestea sunt mult mai rele, iar "text neck" devine o epidemie care ar putea duce la daune permanente.

Postura pe care o adoptăm în timp ce ne uităm la telefoanele noastre crește stresul asupra gâtului și poate provoca uzură excesivă care poate necesita în cele din urmă o operație pentru a o corecta. DCMedical a discutat cu Florin Govor, terapeut, despre cum ne afectează telefonul mobil postura.

„Este vorba de poziții incorecte și cum acestea afectează coloana vertebrală. Poziția corectă e cea când stai drept și telefonul îl ții în fața ta. Capul este partea corpului care deține cele mai importante funcții, esențiale pentru supraviețuire. Greutatea acestuia este în medie de 4-5 kg, reprezentând aproximativ 8% din greutatea corpului.”

Mai multe pe DCMEDICAL.RO!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel