Tehnocrații au comis-o: E mai complicat să iei pașaport sau carnet auto, după simplificare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
birou pasapoarte la mall
birou pasapoarte la mall
  

Simplificarea adoptată de guvern, în ceea ce privește plata unor taxe, nu a rezolvat nimic. Cu excepția loviturii date CEC, ultima bancă românească, în favoarea băncilor private, cu capital străin. În prima zi de aplicare a OUG. 41/2016, privind măsurile de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale, bucureștenii care au solicitat un pașaport au constatat că e mai greu de obținut decât înainte.


Taxa pentru pașaport era achitată, până ieri, la CEC. Din 7 iulie, guvernul a stabilit că poate fi achitată online, prin virament de la banca unde ai cont, la Trezorerie sau direct la instituția de unde ridici pașaportul.
Cei care nu au instrumente de plată online puteau plăti la zeci de sucursale CEC Bank. De regulă, fiecare alegea oficiul CEC din apropierea casei. Din 7 iulie, anunță Instituția Prefectului, trebuie să-și dechidă cont la o bancă, sau să meargă la Trezoreria sectorului 5, indiferent în ce sector locuiesc.

Coadă la Trezorerie, online cu...ștampila băncii

În Pipera, unde se eliberează pașaportul, casieria promisă de guvern nu s-a deschis, încă. Astăzi, a fost coadă la trezorerie. După ce se va deschide, va începe coada la punctul de lucru din Pipera: cel puțin 1000 de pașapoarte sunt eliberate zilnic, în București.
Cei care plătesc online au parte de o altă țeapă: documentul prin care certifică plata este extrasul de cont cu ştampila băncii, în original. Deci omul pierde timp să plătească online, apoi merge la bancă să obțină extrasul și ștampila.

În cazul carnetului de conducere auto Instituția Prefectului nu se face nicio precizare privind noul mod de plată și de certificare a plății. Ca urmare, la obținerea sau preschimbarea carnetului, simplificarea înseamnă, de asemenea, o plată online, un drum la bancă, sau o coadă la Trezoreria din celălalt capăt al orașului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel