Teancuri de zeci de mii de euro găsite de poliţişti acasă la suspecţii de proexenetism din Dâmboviţa şi llfov
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Peste 99.000 de euro, 3.700 de lei, un ceas de lux, 5 telefoane mobile, un gram de substanţă pulverulentă susceptibilă a fi amfetamină şi mai multe înscrisuri au fost indisponibilizate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Dâmboviţa şi procurorii D.I.I.C.O.T., în urma unor percheziţii domiciliare efectuate în judeţele Dâmboviţa şi Ilfov.

"La data de 26.05.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa au efectuat un număr de 6 percheziţii domiciliare, în cadrul a 2 dosare penale, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada aprilie 2016 - august 2016, pe raza judeţului Dâmboviţa, a acţionat un grup infracţional organizat al cărui membri au recrutat tinere, pe fondul unor legături afective şi sub aparenţa unor relaţii de concubinaj sau căsătorie, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia, în folosul lor, pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Olandei, Elveţiei şi Marii Britanii.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate sumele de 99.500 de euro şi 3.700 de lei, un ceas de lux în valoare de 12.000 de euro, 5 telefoane mobile, un gram de substanţă pulverulentă susceptibilă a fi amfetamină şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, fiind întreprinse şi măsuri în vederea indisponibilizării a trei autoturisme de lux.


La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Dâmboviţa, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 4 persoane



Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, al poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte - Biroul Investigaţii Criminale, al poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa şi Grupării de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" Ploieşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", transmite DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel